autor:

Nicoleta_Chivu

» » Mancaruri cu carne

Tochitura Moldoveneasca

Autor: Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 septembrie 2012

Ingrediente
150-200 gr. carnati, 200 gr pulpe de pui, dezosate (sau 1 bucata piept de pui), 300-350 gr carne de porc (ceafa, cotlet...), pasta de tomate, sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce, 100-150 ml vin rosu, ulei, branza, oua, mamaliga

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Intr-o craticioara mai incapatoare punem uleiul la incins, dupa care adaugam bucatele de carne, pe care le calim vreo 5 minute. Adaugam vinul si acoperim vasul pentru a fierbe inabusit, carnea.
Dupa ce s-a evaporat lichidul din craticioara adaugam carnaciorii si acoperim din nou vasul pentru aproximativ 10 minute.
Adaugam pasta de tomate, boiaua de ardei, cimbrul, sarea si piperul dupa gust si lasam vasul la foc mic pentru inca 10-15 minute.
Intre timp preparam mamaliguta si ouale ochiuri.
Cand este totul gata, montam pe o farfurie si radem deasupra branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura Moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca, facuta in ....Bihor

Tochitura moldoveneasca, facuta in ....Bihor

Carnea se taie bucatele si se caleste impreuna cu ceapa in putin ulei, pina isi schimba culoarea.

6 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tochitura Moldoveneasca...

Tochitura Moldoveneasca...

Se pune untura in ceaun pentru topire (sau uleiul se incinge), se adauga slanina si pulpa de porc

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Damian Bogdan , 12 octombrie 2014

    Branza de oaie fermentata, tinuta la sare

  • Fara foto

    Damian Bogdan , 12 octombrie 2014

    La tochitura moldoveneasca nu se foloseste pasta de rosii sau bulion !

  • Fara foto

    Szekely Vasile , 18 septembrie 2014

    da ce fel de branza trebuie?

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 19 februarie 2014

      este un deliciu

    • Fara foto

      Doina Burcioiu , 18 decembrie 2013

      bun

    • Fara foto

      Andrada Cristinariu , 18 decembrie 2013

      buna ,buna

    • Fara foto

      Ionut Marius , 27 octombrie 2013

      foarte bun yami yami

    • Fara foto

      Mihai Bobu , 18 septembrie 2013

      yami yami

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Foarte buna aceasta tocanita,dar in nici un caz nu se poate numi tochitura mai ales Moldoveneasca!!!! In rest,numai urari de bine!!

    • Nicoleta_Chivu

      Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Nu stiu daca e asemanatoare tocanitei de porc... eu asa fac tochitura. Bine, se mai pot folosi si organe de porc insa noi nu le prea agreem. Iar pomana porcului o fac doar din carne de porc, eventual cu putina grasime, fara sa mai adaug pasta de tomate. In schimb imi place sa ii mai adaug putin usturoi...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Tochitura e un fel de tocana porcului? Fac ceva asemanator, dar fara branza si oua.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      O bunatate !

    • Nicoleta_Chivu

      Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Multumesc!!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Nu am facut niciodata si am auzit ca este foarte buna....arata fenomenal de bine....Bine ai venit! Imi plac atre mult retetele tale. Nico

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Cred ca este foarte buna si eu o pregatesc aproape la fel ,diferenta consta in faptul ca nu pun pasta de tomate,nici carne de pui ( pe aceasta o fac separat pentru cine doreste pui ).Deasemeni separat pun si branza de oi framantata.Cu mamaliguta si usturoi tochitura e super !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 150-200 gr. carnati
  • 200 gr pulpe de pui
  • dezosate (sau 1 bucata piept de pui)
  • 300-350 gr carne de porc (ceafa
  • cotlet...)
  • pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 100-150 ml vin rosu
  • ulei
  • branza
  • oua
  • mamaliga

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta_Chivu
Cake Pops

Cake Pops

Biscuitii ii faramitam cu ajutorul robotului de bucatarie. Turnam peste firimituri iaurtul si amestecam

8 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Vulcani de ciocolata

Vulcani de ciocolata

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in

87 voturi    32 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Cupcake cu mousse de ciocolata

Cupcake cu mousse de ciocolata

Pentru compozitia brioselor, amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Intr-un alt bol, batem

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

LUBITA (Chef de cuisine)

Foarte buna aceasta tocanita,dar in nici un caz nu se poate numi tochitura mai ales Moldoveneasca!!!! In rest,numai urari de bine!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in unt cu sos de lamaie