autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

TOCINEE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
2 kg cartofi, 4 oua, 100 g faina, 100 ml ulei, 300g smantana, sare, condimente

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

28 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala bine, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica.
In acelasi castron cu cartofii adaugati si faina,ouale batute, uleiul,sarea si condimentele.
Puneti compozitia in tava unsa si dati-o la cuptorul incins in prealabil, dar lasati focul potrivit.
Cand tocineea s-a gratinat frumos se taie in patrate si se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCINEE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Incingeti cuptorul la 190grade. Spalati orezul de mai multe ori si uscati bine. Incingeti uleiul

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe de pui in sos de mustar

Pulpe de pui in sos de mustar

Spalam pulpele si indepartam pielea (daca doriti voi puteti lasa si pielea). Saram si piperam carnea

8 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Foarte bun. Eu fac la dubletta sau prajiti in tigaie, la care le spun tocinei.Servim cu smantana sau cu iaurt.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Foarte bun. Eu fac la dubletta sau prajiti in tigaie, la care le spun tocinei.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      O reteta simpla si gustoasa. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

28 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 100 ml ulei
  • 300g smantana
  • sare
  • condimente

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Maqlube-mancare arabeasca cu orez si legume