autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Tomate frito în felul meu

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Ingrediente
5 kg de roşii, 6 cepe, 10 ardei gras roşu, 1 căpăţână de usturoi, sare, 1 cană de ulei de măsline, 2 linguriţe de chimen, 2 linguriţe de boabe de muştar, 2 linguriţe de boabe de coriandru, 1 ramură de busuioc, puţin coriandru, şofran, tamarind, curry indian şi ce mai doriţi, 4 ardei iuţi

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa mărunt, ardeii feliuţe şi se călesc în ulei de măsline. se adaugă roşiile bine spălate, taiate bucăţi, daca sunt mai mari, iar cele mici întregi.Se pun şi căţeii de usturoi, sare şi mirodenii. Se prăjesc seminţele de muştar şi de coriandru în ulei si se adaugă la sos.Se face focul mai mic şi se fierbe cam 1 oră pâna se moaie toate. Dacă e nevoie se mai lasă pâna la 2 ore. Se trec prin sită, se potriveşte gustul, se toarnă în borcane şi se strerilizează.
Se poate folosi ca atare la diverse preparate:paste, orez, pe pâine prăjită etc. sau ca adaos la ciorbe, tocăniţe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tomate frito în felul meu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

Cea mai sigura si cea mai buna metoda de pastrare este congelarea.Congeland legumele avem avantajul

27 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
visine ptr.iarna

visine ptr.iarna

Se aleg visine bine coapte, carora li se scot samburii. Se adauga zaharul si aspirinele si se lasa

8 voturi    5 comentarii
10h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine):

    E o combinatie minunata de arome. Il folosesc foarte mult la spaghete, la ciorbe in loc de smantana si la multe alte feluri de mancare pentru un gust usor picant. Cred ca merge de minune si la Bloddy Mary, desi inca nu am incercat.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

    Aromat si foarte gustos!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

    Cate arome!***** La fav

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 5 kg de roşii
  • 6 cepe
  • 10 ardei gras roşu
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare
  • 1 cană de ulei de măsline
  • 2 linguriţe de chimen
  • 2 linguriţe de boabe de muştar
  • 2 linguriţe de boabe de coriandru
  • 1 ramură de busuioc
  • puţin coriandru
  • şofran
  • tamarind
  • curry indian şi ce mai doriţi
  • 4 ardei iuţi

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mihai (Chef de cuisine)

Aromat si foarte gustos!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Patrunjel pentru iarna