autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Tomate frito în felul meu

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Ingrediente
5 kg de roşii, 6 cepe, 10 ardei gras roşu, 1 căpăţână de usturoi, sare, 1 cană de ulei de măsline, 2 linguriţe de chimen, 2 linguriţe de boabe de muştar, 2 linguriţe de boabe de coriandru, 1 ramură de busuioc, puţin coriandru, şofran, tamarind, curry indian şi ce mai doriţi, 4 ardei iuţi

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa mărunt, ardeii feliuţe şi se călesc în ulei de măsline. se adaugă roşiile bine spălate, taiate bucăţi, daca sunt mai mari, iar cele mici întregi.Se pun şi căţeii de usturoi, sare şi mirodenii. Se prăjesc seminţele de muştar şi de coriandru în ulei si se adaugă la sos.Se face focul mai mic şi se fierbe cam 1 oră pâna se moaie toate. Dacă e nevoie se mai lasă pâna la 2 ore. Se trec prin sită, se potriveşte gustul, se toarnă în borcane şi se strerilizează.
Se poate folosi ca atare la diverse preparate:paste, orez, pe pâine prăjită etc. sau ca adaos la ciorbe, tocăniţe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tomate frito în felul meu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de caise cu miezuri de nuci

Dulceata de caise cu miezuri de nuci

Se spala,se dau caisele in doua scotindu-se simburii.Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe

5 voturi    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine):

    E o combinatie minunata de arome. Il folosesc foarte mult la spaghete, la ciorbe in loc de smantana si la multe alte feluri de mancare pentru un gust usor picant. Cred ca merge de minune si la Bloddy Mary, desi inca nu am incercat.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

    Aromat si foarte gustos!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

    Cate arome!***** La fav

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 5 kg de roşii
  • 6 cepe
  • 10 ardei gras roşu
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare
  • 1 cană de ulei de măsline
  • 2 linguriţe de chimen
  • 2 linguriţe de boabe de muştar
  • 2 linguriţe de boabe de coriandru
  • 1 ramură de busuioc
  • puţin coriandru
  • şofran
  • tamarind
  • curry indian şi ce mai doriţi
  • 4 ardei iuţi

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mihai (Chef de cuisine)

Aromat si foarte gustos!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de fructe de padure Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam