1. Se spala bucatile de peste, se zvanta si se stropesc cu zeama de lamaie. 2. Se sareaza, se pipereaza, se presara peste ele mararul verde tocat si se lasa 10-15 minute la frigider, ca sa se patrunda. 3. Intr-o tigaie se incinge untul si se caleste ceapa curatata si taiata marunt, pana ce devine sticloasa. 4. Se adauga morcovii si cepele verzi - taiate rondele - si se dunstuiesc si ele cateva minute. 5. Se toarna deasupra zeama de zarzavat si sosul olandez, se incorporeaza caperele si se adauga sarea, piperul, piperul de Cayenne, mierea si mustarul si se amesteca bine. 6. Se introduc in sos bucatile de peste, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba in cuptorul incins la 180?-200°C circa 20 de minute. 7. Cand sunt gata, se aseaza pestele pe farfurii. Sosul se mai da intr-un clocot, se leaga cu galbenusurile frecate bine cu smantana si se toarna peste feliile de peste. Se garnisesc cu crengute de marar verde si se servesc imediat.
Nota: Sosul olandez se prepara astfel: Se topesc 100 g de unt pe baia de apa, se adauga 2-3 galbenusuri, sare, piper si zeama de la o lamaie (picatura cu picatura) amestecand intruna ca pentru maioneza. Cand sosul incepe sa se ingroase, se incorporeaza inca 50 g de unt si se bate in continuare cu telul. Nu se lasa sa fiarba!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii