autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Ton cu sos de capere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 bucati de ton (a 200 g),, putina zeama de lamaie,, sare, , piper macinat, , 1/2 legatura marar, , 2-3 linguri unt topit, , 1 ceapa, , 1/2 legatura ceapa verde, , 100 g morcovi, , 1/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr + apa), , 1 lingura capere, , 1 varf de cutit piper de Cayenne, , 1 lingurita miere, , 1-2 linguri mustar, , 2-3 linguri smantana, , 2 galbenusuri, , marar verde pentru ornat, , 1 ceasca sos olandez.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se spala bucatile de peste, se zvanta si se stropesc cu zeama de lamaie. 2. Se sareaza, se pipereaza, se presara peste ele mararul verde tocat si se lasa 10-15 minute la frigider, ca sa se patrunda. 3. Intr-o tigaie se incinge untul si se caleste ceapa curatata si taiata marunt, pana ce devine sticloasa. 4. Se adauga morcovii si cepele verzi - taiate rondele - si se dunstuiesc si ele cateva minute. 5. Se toarna deasupra zeama de zarzavat si sosul olandez, se incorporeaza caperele si se adauga sarea, piperul, piperul de Cayenne, mierea si mustarul si se amesteca bine. 6. Se introduc in sos bucatile de peste, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba in cuptorul incins la 180?-200°C circa 20 de minute. 7. Cand sunt gata, se aseaza pestele pe farfurii. Sosul se mai da intr-un clocot, se leaga cu galbenusurile frecate bine cu smantana si se toarna peste feliile de peste. Se garnisesc cu crengute de marar verde si se servesc imediat.
Nota: Sosul olandez se prepara astfel: Se topesc 100 g de unt pe baia de apa, se adauga 2-3 galbenusuri, sare, piper si zeama de la o lamaie (picatura cu picatura) amestecand intruna ca pentru maioneza. Cand sosul incepe sa se ingroase, se incorporeaza inca 50 g de unt si se bate in continuare cu telul. Nu se lasa sa fiarba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ton cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Se aleg cartofi de marime identica. Se curata, se spala. Se pregateste umplutura din carne tocata,

17 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Cod in crusta de malai

Cod in crusta de malai

Portionez pestele spalat, uscat in servet de hartie, il marinez 5 minute in zeama de lamaie, il trec

6 voturi    5 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 bucati de ton (a 200 g),
  • putina zeama de lamaie,
  • sare
  • piper macinat
  • 1/2 legatura marar
  • 2-3 linguri unt topit
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura ceapa verde
  • 100 g morcovi
  • 1/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr + apa)
  • 1 lingura capere
  • 1 varf de cutit piper de Cayenne
  • 1 lingurita miere
  • 1-2 linguri mustar
  • 2-3 linguri smantana
  • 2 galbenusuri
  • marar verde pentru ornat
  • 1 ceasca sos olandez.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
PASTRAV LA CUPTOR