autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu peste, Retete de post

TON IN SOS TOMAT CU BUSUIOC,CEAPA SI USTUROI

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare taiata solzisori, 1/4 ceasca telina tocata fin, 1/4 ceasca busuioc tocat foarte, 1 cateI de usturoi tocat fin, 1 rosie mare, coapta, decojita si taiata mare, 1 foaie de dafin, 1 ceasca busuioc proaspat, ta mare, 4-6 bucati de ton, ramure/e de busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste o lingura ulei de masline intr-o tigaie mare la foc moderat. Se adauga ceapa, telina, busuiocul tocat fin si usturoiul. Se caleste 10 minute pâna se inmoaie ceapa, fara sa se rumeneasca. Se adauga rosiile si foaia de dafin. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, pâna se ingroasa sosul. Se amesteca din cind in cind.
2. Se ia de pe foc si se scoate foaia de dafin. Se adauga in sos busuiocul tocat mare, sarea si piperul.
3. Se presara bucatile de ton cu sare si piper. Se incalzeste lingura de ulei de masline ramasa intr-o tigaie mare de teflon la foc potrivit. Se pune pestele in tigaie si se prajeste pana se rumeneste, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
4. Se transfera tonul pe un platou mare. Se toarna peste el sosul si se garniseste cu crenguta de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "TON IN SOS TOMAT CU BUSUIOC,CEAPA SI USTUROI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pastai de post

Pastai de post

Calesc prazul in ulei incins,adaug pastaile(fierte de la congelator sau din conserva).Las sa se inabuse

17 voturi    9 comentarii
35 min
Retete de post
Ardei umpluti de post

Ardei umpluti de post

Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se spala bine. Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul

16 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare taiata solzisori
  • 1/4 ceasca telina tocata fin
  • 1/4 ceasca busuioc tocat foarte
  • 1 cateI de usturoi tocat fin
  • 1 rosie mare
  • coapta
  • decojita si taiata mare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceasca busuioc proaspat
  • ta mare
  • 4-6 bucati de ton
  • ramure/e de busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale cu ciuperci