Ton Mornay

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 45 g unt,
  • 2 cepe verzi taiate marunt,
  • 2 linguri faina,
  • o ceasca si jumatate de lapte,
  • 3/4 de ceasca cascaval ras,
  • 850 g ton (din conserva),
  • 1/4 de ceasca pesmet,
  • inca 1/4 de ceasca cascaval ras,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul. Se pune untul pe foc - intr-o cratita potrivit de mare - si se caleste in el ceapa, la foc mic, pana ce se ingalbeneste. Se adauga faina, se prajeste si ea si se stinge cu laptele - turnat putin cate putin. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba amestecand in continuare, pana se ingroasa. Dupa un minut, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se-ncorporeaza cascavalul ras si, la sfarsit, pestele scurs si rupt bucatele. Se toarna compozitia astfel preparata intr-o forma de budinca si se presara peste ea pesmetul amestecat cu cascavalul ras (1/4 de ceasca) si cu patrunjelul tocat. Se da la cuptor si se coace circa 20 de minute, pana se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise