autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Ton Mornay

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 45 g unt, , 2 cepe verzi taiate marunt, , 2 linguri faina, , o ceasca si jumatate de lapte, , 3/4 de ceasca cascaval ras, , 850 g ton (din conserva), , 1/4 de ceasca pesmet, , inca 1/4 de ceasca cascaval ras, , 2 linguri patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul. Se pune untul pe foc - intr-o cratita potrivit de mare - si se caleste in el ceapa, la foc mic, pana ce se ingalbeneste. Se adauga faina, se prajeste si ea si se stinge cu laptele - turnat putin cate putin. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba amestecand in continuare, pana se ingroasa. Dupa un minut, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se-ncorporeaza cascavalul ras si, la sfarsit, pestele scurs si rupt bucatele. Se toarna compozitia astfel preparata intr-o forma de budinca si se presara peste ea pesmetul amestecat cu cascavalul ras (1/4 de ceasca) si cu patrunjelul tocat. Se da la cuptor si se coace circa 20 de minute, pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ton Mornay" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la gratar

Somon la gratar

Pisam usturoiul cu sare si il amestecam cu condimentele si cu sucul de lamaie. In aceasta marinata

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Crap romanesc cu ciuperci

Crap romanesc cu ciuperci

Se curata si se spala pestele. Se condimenteaza si se introduc in peste cativa graunti de usturoi.

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    rew1976 (Maestru bucatar):

    A iesit foarte bun. Din păcate nu am avut aparatul foto la îndemână.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    rew1976 (Maestru bucatar) , 14 octombrie 2009

    Foarte bun... Din păcate nu am avut aparatul foto la îndemână... Felicitari....

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 45 g unt
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 2 linguri faina
  • o ceasca si jumatate de lapte
  • 3/4 de ceasca cascaval ras
  • 850 g ton (din conserva)
  • 1/4 de ceasca pesmet
  • inca 1/4 de ceasca cascaval ras
  • 2 linguri patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Fara foto

rew1976 (Maestru bucatar)

Foarte bun... Din păcate nu am avut aparatul foto la îndemână... Felicitari....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Pastrav la gratar.