autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Ton Mornay

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 45 g unt, , 2 cepe verzi taiate marunt, , 2 linguri faina, , o ceasca si jumatate de lapte, , 3/4 de ceasca cascaval ras, , 850 g ton (din conserva), , 1/4 de ceasca pesmet, , inca 1/4 de ceasca cascaval ras, , 2 linguri patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul. Se pune untul pe foc - intr-o cratita potrivit de mare - si se caleste in el ceapa, la foc mic, pana ce se ingalbeneste. Se adauga faina, se prajeste si ea si se stinge cu laptele - turnat putin cate putin. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba amestecand in continuare, pana se ingroasa. Dupa un minut, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se-ncorporeaza cascavalul ras si, la sfarsit, pestele scurs si rupt bucatele. Se toarna compozitia astfel preparata intr-o forma de budinca si se presara peste ea pesmetul amestecat cu cascavalul ras (1/4 de ceasca) si cu patrunjelul tocat. Se da la cuptor si se coace circa 20 de minute, pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ton Mornay" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

7 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Linte cu pastrav in crusta de pesmet

Linte cu pastrav in crusta de pesmet

Se fierbe lintea. Prazul se taie rondele. Usturoiul se taie marunt sau se da pe razatoarea fina.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    rew1976 (Maestru bucatar):

    A iesit foarte bun. Din păcate nu am avut aparatul foto la îndemână.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    rew1976 (Maestru bucatar) , 14 octombrie 2009

    Foarte bun... Din păcate nu am avut aparatul foto la îndemână... Felicitari....

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 45 g unt
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 2 linguri faina
  • o ceasca si jumatate de lapte
  • 3/4 de ceasca cascaval ras
  • 850 g ton (din conserva)
  • 1/4 de ceasca pesmet
  • inca 1/4 de ceasca cascaval ras
  • 2 linguri patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Fara foto

rew1976 (Maestru bucatar)

Foarte bun... Din păcate nu am avut aparatul foto la îndemână... Felicitari....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Calamari umpluti