autor:

Gustos_Ro

» » Aperitive

Topchit

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 septembrie 2014

Ingrediente
4-5 oua de casa, 200 gr cas, 200 gr urda, 2 linguri unt, codite de ceapa verde, sare, malai

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ouale intregi se bat bine cu sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute.



Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor. Se lasa aproximativ 2-3 minute apoi se amesteca usor sfaramand cu furculita cuburile de branza.



Se lasa inca 2-3 minute pe foc, pe aragaz, pana ce se vede casul intinzindu-se in tigaie. Se poate servi cu mamaliguta din malai si carnacior prajit.





Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.



Reteta veche “Topchit” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Topchit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Mamaliga cu branza (in straturi)

Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Aperitiv picant cu telemea de oaie-“Shankalish”

Aperitiv picant cu telemea de oaie-“Shankalish”

Telemeaua se pune intr-un bol si se sfarama cu o furculita. Se taie marunt ardeiul verde,ardeii

21 voturi    16 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4-5 oua de casa
  • 200 gr cas
  • 200 gr urda
  • 2 linguri unt
  • codite de ceapa verde
  • sare
  • malai

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Bulete de cas