Topirea slaninii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 kg slanina
  • 1 l lapte dulce

Mod de preparare

Se sorteaza slanina dupa grosime si aspect: cea mai groasa si mai aspectuoasa se pune la sarat sau la afumat, iar de pe restul de slanina, se indeparteaza soricul si resturile de carne de la transare. Aceasta slanina se taie in cuburi mici de aceeasi marime, pentru o prajire uniforma, apci se pune la topit intr-un vas emailat, curat, adaugindu-se la 10 kg slanina un litru de lapte dulce; se prajeste la foec mic, amestecind tot timpul cu o lingura de lemn. Cind bucatile de slanina (jumarile) incep sa se ingalbeneasca, vasul se ridica. imediat de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi continutul din el se trece prin strecuratoare intr-un vas corespunzator pentru untura. Bucatelele de slanina care au ramas pe strecuratoare se storc cu lingura de lemn apoi se sareaza, iar vasul cu untura, dupa racire, se acopera si se pune pentru conservare intr-o incapere racoroasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise