Se sorteaza slanina dupa grosime si aspect: cea mai groasa si mai aspectuoasa se pune la sarat sau la afumat, iar de pe restul de slanina, se indeparteaza soricul si resturile de carne de la transare. Aceasta slanina se taie in cuburi mici de aceeasi marime, pentru o prajire uniforma, apci se pune la topit intr-un vas emailat, curat, adaugindu-se la 10 kg slanina un litru de lapte dulce; se prajeste la foec mic, amestecind tot timpul cu o lingura de lemn. Cind bucatile de slanina (jumarile) incep sa se ingalbeneasca, vasul se ridica. imediat de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi continutul din el se trece prin strecuratoare intr-un vas corespunzator pentru untura. Bucatelele de slanina care au ramas pe strecuratoare se storc cu lingura de lemn apoi se sareaza, iar vasul cu untura, dupa racire, se acopera si se pune pentru conservare intr-o incapere racoroasa.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii