autor:

frunza janet

» » Conserve si muraturi

Topping de capsuni

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2014

Ingrediente
2 kg de capsuni, un litru de suc de portocale, 1 kg de zahar, o jumatate de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta (daca dorim sa eliminam si semintele (eu nu am facut-o) putem trece pasta de printr-o sita foarte deasa).



Dupa ce le-am terminat de dat prin blender,pasta obtinuta, o amestecam cu zaharul si sucul si o punem la fiert, la foc domol, amestecand mai des (vom sta langa cratita). Cand a inceput sa fiarba si sa se formeze spuma, o vom aduna cu o lingura de lemn, mereu, pana cand o vom aduna pe toata.



Dupa ce am terminat de adunat spuma, marim flacara (un pic mai mare decat mediu) si punem lamaia, taiata felii. Lasam sa fiarba in continuare, supraveghind-o mereu. Amestecam din cand in cand si dupa 15 minute de fiert, incercam consistenta. Eu am fiert pana a ajuns la consistenta sucului de rosii.



Am oprit apoi focul si asa fierbinte, l-am pus la sticle, le-am capsat si le-am pus la pat de paturi, pana cand s-au racit (pana a doua zi). Este excelent la inghetate, waffe, cheesecake.



Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/06/topping-de-capsuni.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Topping de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Topping de capsuni

Topping de capsuni

Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta.(daca dorim sa eliminam si semintele,

1 vot    0 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
PATRUNJEL LA CONGELATOR

PATRUNJEL LA CONGELATOR

Se spala bine frunzele de patrunjel. Se taie cozile. Se taie marunt frunzele si se amesteca cu putina

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de capsuni
  • un litru de suc de portocale
  • 1 kg de zahar
  • o jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
conserve de vinete pt iarna