Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta (daca dorim sa eliminam si semintele (eu nu am facut-o) putem trece pasta de printr-o sita foarte deasa).
Dupa ce le-am terminat de dat prin blender,pasta obtinuta, o amestecam cu zaharul si sucul si o punem la fiert, la foc domol, amestecand mai des (vom sta langa cratita). Cand a inceput sa fiarba si sa se formeze spuma, o vom aduna cu o lingura de lemn, mereu, pana cand o vom aduna pe toata.
Dupa ce am terminat de adunat spuma, marim flacara (un pic mai mare decat mediu) si punem lamaia, taiata felii. Lasam sa fiarba in continuare, supraveghind-o mereu. Amestecam din cand in cand si dupa 15 minute de fiert, incercam consistenta. Eu am fiert pana a ajuns la consistenta sucului de rosii.
Am oprit apoi focul si asa fierbinte, l-am pus la sticle, le-am capsat si le-am pus la pat de paturi, pana cand s-au racit (pana a doua zi). Este excelent la inghetate, waffe, cheesecake.
Reteta in pasi:
http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/06/topping-de-capsuni.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii