Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta.(daca dorim sa eliminam si semintele, eu nu am facut-o, putem trece pasta de printr-o sita foarte deasa).
Dupa ce le-am terminat de dat prin blender,pasta obtinuta, o amestecam cu zaharul si sucul si o punem la fiert, la foc domol,amestecand mai des(vom sta langa cratita). Cand a inceput sa fiarba si sa se formeze spuma, o vom aduna cu o lingura de lemn, mereu, pana cand o vom aduna pe toata.
Dupa ce am terminat de adunat spuma, marim flacara(un pic mai mare decat mediu) si punem lamaia, taiata felii. Lasam sa fiarba in continuarie,supraveghind-o mereu.
Amestecam din cand in cand si dupa 15 minute de fiert,incercam consistenta. Eu am fiert pana a ajuns la consistenta sucului de rosii.
Am oprit apoi focul si asa fierbinte, l-am pus la sticle, le-am capsat si le-am pus la pat de paturi,pana cand s-au racit(pana a doua zi).
Este excelent la inghetate, waffle, cheesecake.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii