autor:

frunza janet

» » Sucuri si compoturi de fructe

Topping de capsuni

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2013

Ingrediente
-2 kg de capsuni, -1 l suc de capsuni + suc de portocale (cand am facut gemul de capsuni, sucul ce s-a lasat, cat timp au stat in vas, pana le-am curatat. Pana la un litru, am completat cu suc proaspat de portocale), -1 kg de zahar, -jumatate de lamaie, taiata felii

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta.(daca dorim sa eliminam si semintele, eu nu am facut-o, putem trece pasta de printr-o sita foarte deasa).



Dupa ce le-am terminat de dat prin blender,pasta obtinuta, o amestecam cu zaharul si sucul si o punem la fiert, la foc domol,amestecand mai des(vom sta langa cratita). Cand a inceput sa fiarba si sa se formeze spuma, o vom aduna cu o lingura de lemn, mereu, pana cand o vom aduna pe toata.

Dupa ce am terminat de adunat spuma, marim flacara(un pic mai mare decat mediu) si punem lamaia, taiata felii. Lasam sa fiarba in continuarie,supraveghind-o mereu.

Amestecam din cand in cand si dupa 15 minute de fiert,incercam consistenta. Eu am fiert pana a ajuns la consistenta sucului de rosii.

Am oprit apoi focul si asa fierbinte, l-am pus la sticle, le-am capsat si le-am pus la pat de paturi,pana cand s-au racit(pana a doua zi).

Este excelent la inghetate, waffle, cheesecake.
Daca ti-a placut reteta noastra "Topping de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Topping de capsuni

Topping de capsuni

Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta (daca dorim sa eliminam si semintele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Suc natural

Suc natural

Toate ingredientele se pun in blender, se lasa cam 2-3 minute sa se pasezee bine (pana ce se face

0 voturi    0 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • -2 kg de capsuni
  • -1 l suc de capsuni + suc de portocale (cand am facut gemul de capsuni
  • sucul ce s-a lasat
  • cat timp au stat in vas
  • pana le-am curatat. Pana la un litru
  • am completat cu suc proaspat de portocale)
  • -1 kg de zahar
  • -jumatate de lamaie
  • taiata felii

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Nectar din pere padurete (salbatice) Nectar din pere padurete (salbatice)

 Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le

0 voturi    0 comentarii
45 min
Bauturi
Compot de piersici Compot de piersici

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Sirop de porumbele (poroambe)