autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Torturi

Tort ALEX

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009

Ingrediente
12 oua, 15 linguri zahar, 12 linguri apa, 12 linguri faina, 1 praf de copt, 1/2 l frisca Milli, 1 gem capsuni, 1 gem caise, 250 g rahat colorat, 100 g stafide, 1 crema vanilie Dr Oetker, 400 ml lapte, 2 banane, 3 kiwi, 4 clementine, 200 g nuca, 200 g unt de arahide, gum paste mix pt trandafiri, colorant albastru natural

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

50 voturi

Mod de preparare

Se fac 4 rulade , fiecare din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina , 3 linguri apa si praful de copt.( galbenusurile se amesteca cu zaharul pina isi dubleaza volumul , apoi se adauga apa, faina, praful de copt si albusurile spuma)
Fiecare rulada se pune in tava captusita cu foaie de copt unsa cu putin unt si se da in cuptorul dinainte incalzit la 185 grade.
Dupa ce s-a copt, asa fierbinte se ruleaza in hartia de copt si un prosop si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au copt toate 4 ruladele si s-au racit se ung doua cu gem de capsuni si doua cu gem de caise.Se ruleaza si se lasa pina adoua zi la rece.
Se feliaza ruladele.
Intr-o cratita tapetata cu folie de aluminiu se captusesc peretii cu felii de rulade.se pune 1/2 din crema facuta astfel:
- se prepara crema de vanilie si se amesteca cu untul de arahide.
- rahatul se taie cubulete ,se da prin zahar praf si se adauga la crema
- nucile prajite se rup cu mana si se adauga la crema
- stafidele tinute in rom o ora se adauga si ele la crema.
Dupa ce s-a umplut jumatate de tort asezam peste crema banane, kiwi si clementine.
Punem inca un rand de rulade apoi cealalta jumatate de crema.
Ultimul rand va fi tot de rulade.
Capetele foliei le tragem peste ultimul rand de rulade, punem o farfurie si pe ea o greutate si dam tortul la rece pentru 4-5 ore.
Se prepara frisca. In jumatate punem 3 picaturi de colorant natural albastru cu care vom orna tortul dupa imaginatia fiecareia.
Trandafirii i-am facut din gum paste in care la jumatatea pastei am adaugat 3 picuri colorant albastru.
Se lasa tortul la rece cateva ceasuri apoi se poate felia.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ALEX" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Alex 2- caramel

Tort Alex 2- caramel

Cana de zahar o punem la caramelizat intr-o cratita cu doi stropi cu apa.Cand este gata topit, pe

16 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Torturi
Ruladă de bezea cu căpşuni

Ruladă de bezea cu căpşuni

Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare. Apoi se încorporează zahărul, câte o lingură

15 voturi    6 comentarii
2h 5 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    foarte frumos

  • Fara foto

    Monica18 , 29 aprilie 2010

    minunat

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte interesant Sidy, am sa ma inspir si eu. Cam multisor de munca dar cred ca merita. Te roooooog o sectiune sa vedem si noi cum arata ( daca ai)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Felicitari Sidy !

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      cam laborioasa,dar rezultatul cred ca este pe masura

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      bun bun bun

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Arata foarte bine.Azi am facut si eu un tortulet.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Foarte reusit tortul ,,generalului,, ai avut ceva de lucru la el, dar a meritat.

    • Fara foto

      naspa , 30 decembrie 2009

      nu e bun e ieftineaala

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Superba prezentarea,nota 10 cu felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Foarte frumos tortul. Inca o data, La multi ani Alex.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      foarte frumos,am si eu un alex care e inebunit dupa toruri

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte frumoasa prezentare,e minunat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte frumos draga Sidy,felicitari.A fost un tort pe masura domnului general.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Felicitari! La multi ani!

    • Fara foto

      husni , 23 noiembrie 2009

      Un tort de zile mari !La multi ani,lui Alex ! Cred ca ai lucrat mult,la tortul asta,dar merita ! F.f. frumos ! Prezentare f.clara.Bravo Sidy !!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Felicitări! Super tort i-ai făcut lui Alex!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte frumos tortuletul! Sa va traiasca nepotelul!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

50 voturi

Ingrediente

  • 12 oua
  • 15 linguri zahar
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 l frisca Milli
  • 1 gem capsuni
  • 1 gem caise
  • 250 g rahat colorat
  • 100 g stafide
  • 1 crema vanilie Dr Oetker
  • 400 ml lapte
  • 2 banane
  • 3 kiwi
  • 4 clementine
  • 200 g nuca
  • 200 g unt de arahide
  • gum paste mix pt trandafiri
  • colorant albastru natural

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

COMY.M. (Chef de cuisine)

foarte frumos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu Fructe de Padure