Tort ALEX

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort ALEX

Ingrediente

  • 12 oua
  • 15 linguri zahar
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 l frisca Milli
  • 1 gem capsuni
  • 1 gem caise
  • 250 g rahat colorat
  • 100 g stafide
  • 1 crema vanilie Dr Oetker
  • 400 ml lapte
  • 2 banane
  • 3 kiwi
  • 4 clementine
  • 200 g nuca
  • 200 g unt de arahide
  • gum paste mix pt trandafiri
  • colorant albastru natural

Mod de preparare

Se fac 4 rulade , fiecare din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina , 3 linguri apa si praful de copt.( galbenusurile se amesteca cu zaharul pina isi dubleaza volumul , apoi se adauga apa, faina, praful de copt si albusurile spuma)

Fiecare rulada se pune in tava captusita cu foaie de copt unsa cu putin unt si se da in cuptorul dinainte incalzit la 185 grade.

Dupa ce s-a copt, asa fierbinte se ruleaza in hartia de copt si un prosop si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-au copt toate 4 ruladele si s-au racit se ung doua cu gem de capsuni si doua cu gem de caise.Se ruleaza si se lasa pina adoua zi la rece.

Se feliaza ruladele.

Intr-o cratita tapetata cu folie de aluminiu se captusesc peretii cu felii de rulade.se pune 1/2 din crema facuta astfel:

- se prepara crema de vanilie si se amesteca cu untul de arahide.

- rahatul se taie cubulete ,se da prin zahar praf si se adauga la crema

- nucile prajite se rup cu mana si se adauga la crema

- stafidele tinute in rom o ora se adauga si ele la crema.

Dupa ce s-a umplut jumatate de tort asezam peste crema banane, kiwi si clementine.

Punem inca un rand de rulade apoi cealalta jumatate de crema.

Ultimul rand va fi tot de rulade.

Capetele foliei le tragem peste ultimul rand de rulade, punem o farfurie si pe ea o greutate si dam tortul la rece pentru 4-5 ore.

Se prepara frisca. In jumatate punem 3 picaturi de colorant natural albastru cu care vom orna tortul dupa imaginatia fiecareia.

Trandafirii i-am facut din gum paste in care la jumatatea pastei am adaugat 3 picuri colorant albastru.

Se lasa tortul la rece cateva ceasuri apoi se poate felia.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise