autor:

amalia

» » , Aperitive, Retete de Craciun

TORT APERITIV

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Ingrediente
Pentru paine:, 1 kg de faina alba, 1 lingura miere, 2 linguri ulei de masline, 30 g drojdie proaspata, 700 ml apa calduta, 1/2 lingurita sare, 100 g cascaval ras, Crema de branza cu somon, 200 g crema de branza, 100 g somon afumat, 1 lamaie, 1/2 legatura marar, piper proaspat macinat, 10 rondele castravete, Crema de ciuperci cu smantana :, 100 g ciuperci din conserva, 3 linguri de maioneaza, 3 linguri de smantana grasa, Sare, Crema de avocado si rodii:, 1 fruct avocado, 1 lamaie, 1 rodie, 1/2 ceapa alba, 1 lingurita mustar, 1 praf sare, Pentru décor:, 200 g crema de branza cu smantana, rosii cerry, ridiche rosie, masline negre, patrunjel verde, cateva felii de somon, seminte de rodie, frunze de salata verde, felii de castravete, inimioare de cascaval

Dificultate: Medie Timp: 12h

1 vot

Mod de preparare

Pentru paine:

Intr-un castron mic, amestecam drojdia cu lingura de miere si 3 linguri de apa calduta (din cantitatea de apa indicata mai sus) pana ce drojdia se lichefiaza; lasam amestecul 10 minute la caldura pana ce formeaza spuma si isi dubleaza volumul.
In mijlocul fainii facem o gropita si turnam drojdia crescuta, uleiul de masline si apa calduta.
Amestecam totul cu o lingura de lemn, iar cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam si sarea. Framantam totul pana obtinem un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini (cam 10 minute);daca aluatul este prea lipicios si nu il putem framanta, suplimentam cu 2 linguri de faina.
Lasam aluatul pe masa de lucru 20 de minute si adaugam cascavalul ras si mai framantam putin.
Forma pentru copt o ungem cu putin ulei si punem aluatul in ea si lasam sa creasca pentru o ora.
Intre timp incingem cuptorul si dam painea la cuptor pentru 15 minute, dupa care facem focul mic si lasam inca 45 minute.
Scoatem painea din cuptor pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca.

Crema de branza cu somon:
Spalam lamaia foarte bine cu apa si sapun, o stergem cu un prosop curat; radem coaja de lamaie si stoarcem sucul.
Taiem somonul cubulete mici si tocam marunt mararul.
Intr-un castron amestecam bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie piperul proaspat macinat si sucul de lamaie; adaugam somonul si mararul si amestecam din nou; lasam crema la rece.

Crema de ciuperci cu smantana:
Amestecam maioneza cu smantana.
Adaugam ciupercile bine scurse si tocate marunt; potrivim de sare.
Lasam crema la rece.

Crema de avocado si rodii:
Taiem rodia pe din doua si scoatem samburii.
Taiem cu cutitul pe lungime fructul avocado, pana simtim samburele mare si lemnos dinauntrul fructului; rasucim in sens invers cele doua parti ale fructului si infigem lama cutitului in samburele lemnos ,iar cu o miscare scurta tragem brusc de cutit in sus; samburele se scoate foarte usor.
Cu ajutorul unei linguri scoatem miezul fructului si il punem intr-un vas; imediat stoarcem sucul de lamaie peste miez pentru a preveni oxidarea acestuia.
Pasam miezul cu furculita pana obtinem un piure fin de o culoare placuta ,
verde si adaugam mustarul , sarea si semintele de rodie.
Tocam fin ceapa si o adaugam la compozitie,amestecand totul usor.

MONTARE:

Curatam painea de coaja si o taiem felii, transversal, ca si blatul de tort.
Asezam o felie pe platou si ungem cu crema de somon cu branza.
Asezam a doua felie si presam putin, apoi ungem cu crema de ciuperci.
Asezam a treia felie,presam putin si ungem cu crema de avocado si rodie.
Asezam a patra felie de paine,presam putin si dam la rece minimum 6 ore, pentru ca painea sa absoarba surplusul de umiditate din creme.
Luam tortul astfel format, il imbracam in crema de branza si il decoram dupa inspiratie; eu am ales “stilul dezodine”.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT APERITIV" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi

2 voturi    1 comentariu
3h 50 min
Aperitive cu brinza
Tort aperitiv cu legume

Tort aperitiv cu legume

Se spala toate legumele si se lasa la scurs. Se feliaza dovleceii, vinetele, rosiile, gogosarul,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

12h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru paine:
  • 1 kg de faina alba
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 g drojdie proaspata
  • 700 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g cascaval ras
  • Crema de branza cu somon
  • 200 g crema de branza
  • 100 g somon afumat
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura marar
  • piper proaspat macinat
  • 10 rondele castravete
  • Crema de ciuperci cu smantana :
  • 100 g ciuperci din conserva
  • 3 linguri de maioneaza
  • 3 linguri de smantana grasa
  • Sare
  • Crema de avocado si rodii:
  • 1 fruct avocado
  • 1 lamaie
  • 1 rodie
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 lingurita mustar
  • 1 praf sare
  • Pentru décor:
  • 200 g crema de branza cu smantana
  • rosii cerry
  • ridiche rosie
  • masline negre
  • patrunjel verde
  • cateva felii de somon
  • seminte de rodie
  • frunze de salata verde
  • felii de castravete
  • inimioare de cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

22 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Sarmale cu carne de vita