TORT APERITIV

Timp pregatire
720 minute
Complexitate
medie
TORT APERITIV

Ingrediente

  • Pentru paine:
  • 1 kg de faina alba
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 g drojdie proaspata
  • 700 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g cascaval ras
  • Crema de branza cu somon
  • 200 g crema de branza
  • 100 g somon afumat
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura marar
  • piper proaspat macinat
  • 10 rondele castravete
  • Crema de ciuperci cu smantana :
  • 100 g ciuperci din conserva
  • 3 linguri de maioneaza
  • 3 linguri de smantana grasa
  • Sare
  • Crema de avocado si rodii:
  • 1 fruct avocado
  • 1 lamaie
  • 1 rodie
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 lingurita mustar
  • 1 praf sare
  • Pentru décor:
  • 200 g crema de branza cu smantana
  • rosii cerry
  • ridiche rosie
  • masline negre
  • patrunjel verde
  • cateva felii de somon
  • seminte de rodie
  • frunze de salata verde
  • felii de castravete
  • inimioare de cascaval

Mod de preparare

Pentru paine:

Intr-un castron mic, amestecam drojdia cu lingura de miere si 3 linguri de apa calduta (din cantitatea de apa indicata mai sus) pana ce drojdia se lichefiaza; lasam amestecul 10 minute la caldura pana ce formeaza spuma si isi dubleaza volumul.

In mijlocul fainii facem o gropita si turnam drojdia crescuta, uleiul de masline si apa calduta.

Amestecam totul cu o lingura de lemn, iar cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam si sarea. Framantam totul pana obtinem un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini (cam 10 minute);daca aluatul este prea lipicios si nu il putem framanta, suplimentam cu 2 linguri de faina.

Lasam aluatul pe masa de lucru 20 de minute si adaugam cascavalul ras si mai framantam putin.

Forma pentru copt o ungem cu putin ulei si punem aluatul in ea si lasam sa creasca pentru o ora.

Intre timp incingem cuptorul si dam painea la cuptor pentru 15 minute, dupa care facem focul mic si lasam inca 45 minute.

Scoatem painea din cuptor pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca.

Crema de branza cu somon:

Spalam lamaia foarte bine cu apa si sapun, o stergem cu un prosop curat; radem coaja de lamaie si stoarcem sucul.

Taiem somonul cubulete mici si tocam marunt mararul.

Intr-un castron amestecam bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie piperul proaspat macinat si sucul de lamaie; adaugam somonul si mararul si amestecam din nou; lasam crema la rece.

Crema de ciuperci cu smantana:

Amestecam maioneza cu smantana.

Adaugam ciupercile bine scurse si tocate marunt; potrivim de sare.

Lasam crema la rece.

Crema de avocado si rodii:

Taiem rodia pe din doua si scoatem samburii.

Taiem cu cutitul pe lungime fructul avocado, pana simtim samburele mare si lemnos dinauntrul fructului; rasucim in sens invers cele doua parti ale fructului si infigem lama cutitului in samburele lemnos ,iar cu o miscare scurta tragem brusc de cutit in sus; samburele se scoate foarte usor.

Cu ajutorul unei linguri scoatem miezul fructului si il punem intr-un vas; imediat stoarcem sucul de lamaie peste miez pentru a preveni oxidarea acestuia.

Pasam miezul cu furculita pana obtinem un piure fin de o culoare placuta ,

verde si adaugam mustarul , sarea si semintele de rodie.

Tocam fin ceapa si o adaugam la compozitie,amestecand totul usor.

MONTARE:

Curatam painea de coaja si o taiem felii, transversal, ca si blatul de tort.

Asezam o felie pe platou si ungem cu crema de somon cu branza.

Asezam a doua felie si presam putin, apoi ungem cu crema de ciuperci.

Asezam a treia felie,presam putin si ungem cu crema de avocado si rodie.

Asezam a patra felie de paine,presam putin si dam la rece minimum 6 ore, pentru ca painea sa absoarba surplusul de umiditate din creme.

Luam tortul astfel format, il imbracam in crema de branza si il decoram dupa inspiratie; eu am ales “stilul dezodine”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise