Pentru paine:
Intr-un castron mic, amestecam drojdia cu lingura de miere si 3 linguri de apa calduta (din cantitatea de apa indicata mai sus) pana ce drojdia se lichefiaza; lasam amestecul 10 minute la caldura pana ce formeaza spuma si isi dubleaza volumul.
In mijlocul fainii facem o gropita si turnam drojdia crescuta, uleiul de masline si apa calduta.
Amestecam totul cu o lingura de lemn, iar cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam si sarea. Framantam totul pana obtinem un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini (cam 10 minute);daca aluatul este prea lipicios si nu il putem framanta, suplimentam cu 2 linguri de faina.
Lasam aluatul pe masa de lucru 20 de minute si adaugam cascavalul ras si mai framantam putin.
Forma pentru copt o ungem cu putin ulei si punem aluatul in ea si lasam sa creasca pentru o ora.
Intre timp incingem cuptorul si dam painea la cuptor pentru 15 minute, dupa care facem focul mic si lasam inca 45 minute.
Scoatem painea din cuptor pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca.
Crema de branza cu somon:
Spalam lamaia foarte bine cu apa si sapun, o stergem cu un prosop curat; radem coaja de lamaie si stoarcem sucul.
Taiem somonul cubulete mici si tocam marunt mararul.
Intr-un castron amestecam bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie piperul proaspat macinat si sucul de lamaie; adaugam somonul si mararul si amestecam din nou; lasam crema la rece.
Crema de ciuperci cu smantana:
Amestecam maioneza cu smantana.
Adaugam ciupercile bine scurse si tocate marunt; potrivim de sare.
Lasam crema la rece.
Crema de avocado si rodii:
Taiem rodia pe din doua si scoatem samburii.
Taiem cu cutitul pe lungime fructul avocado, pana simtim samburele mare si lemnos dinauntrul fructului; rasucim in sens invers cele doua parti ale fructului si infigem lama cutitului in samburele lemnos ,iar cu o miscare scurta tragem brusc de cutit in sus; samburele se scoate foarte usor.
Cu ajutorul unei linguri scoatem miezul fructului si il punem intr-un vas; imediat stoarcem sucul de lamaie peste miez pentru a preveni oxidarea acestuia.
Pasam miezul cu furculita pana obtinem un piure fin de o culoare placuta ,
verde si adaugam mustarul , sarea si semintele de rodie.
Tocam fin ceapa si o adaugam la compozitie,amestecand totul usor.
MONTARE:
Curatam painea de coaja si o taiem felii, transversal, ca si blatul de tort.
Asezam o felie pe platou si ungem cu crema de somon cu branza.
Asezam a doua felie si presam putin, apoi ungem cu crema de ciuperci.
Asezam a treia felie,presam putin si ungem cu crema de avocado si rodie.
Asezam a patra felie de paine,presam putin si dam la rece minimum 6 ore, pentru ca painea sa absoarba surplusul de umiditate din creme.
Luam tortul astfel format, il imbracam in crema de branza si il decoram dupa inspiratie; eu am ales “stilul dezodine”.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii