Tort aperitiv

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort aperitiv

Ingrediente

  • 600 g carne tocata,
  • 3 cepe potrivite ,
  • jumatate de ardei rosu,
  • 3 felii de franzela,
  • 5 oua .
  • condimente -piper ,sare, vegeta .
  • 800 g cartofi.
  • o lg pezmet,
  • 50g ulei, 50g lapte.

Mod de preparare

Am cantarit carnea (se poate face cu carne de vita ,de porc ,de pasare) si apoi am tocat-o.

Ceapa taiata si ardeiul taiat felii le-am calit in putin ulei ...nu mult ,pana s-a inmuiat ceapa si apoi le-am pus intr-un bol peste carnea tocata ,am pus painea inmuiata si stransa bine ,3 oua ,apoi am amestecat bine si am condimentat dupa gust.

Am lasat deoparte pana am curatat cartofii pe care i-am taiat bucati si i-am pus la fiert cu putina sare ,asa cum se face la pireu.

n forma detasabila cu diametru de 22 cm ,am pus o foaie de copt si am presarat 2 lg cu pesmet.

Cu lingura am pus compozitia de carne si apoi am intins-o si am asezat frumos peste tot ,am dat la cuptor 30 minute.

In timpul asta cartofii au fiert,i-am scurs de apa ,i-am mixat bine si am pus:

50 ml ulei,50 ml lapte ,o bucatica cat o nuca de cascaval rasa .... se poate si fara ea,2 oua intregi .

Am mixat bine si am mai potrivit de sare.

Am scos de la cuptor compozitia de carne si am intins deasupra pireul de cartof.

Am dat la cuptor inca 15 minute pana s-a rumenit putin deasupra.

Se poate servi si cald alaturi de o salata ,dar si rece ...e foarte bun oricum.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor