Am cantarit carnea (se poate face cu carne de vita ,de porc ,de pasare) si apoi am tocat-o.
Ceapa taiata si ardeiul taiat felii le-am calit in putin ulei ...nu mult ,pana s-a inmuiat ceapa si apoi le-am pus intr-un bol peste carnea tocata ,am pus painea inmuiata si stransa bine ,3 oua ,apoi am amestecat bine si am condimentat dupa gust.
Am lasat deoparte pana am curatat cartofii pe care i-am taiat bucati si i-am pus la fiert cu putina sare ,asa cum se face la pireu.
n forma detasabila cu diametru de 22 cm ,am pus o foaie de copt si am presarat 2 lg cu pesmet.
Cu lingura am pus compozitia de carne si apoi am intins-o si am asezat frumos peste tot ,am dat la cuptor 30 minute.
In timpul asta cartofii au fiert,i-am scurs de apa ,i-am mixat bine si am pus:
50 ml ulei,50 ml lapte ,o bucatica cat o nuca de cascaval rasa .... se poate si fara ea,2 oua intregi .
Am mixat bine si am mai potrivit de sare.
Am scos de la cuptor compozitia de carne si am intins deasupra pireul de cartof.
Am dat la cuptor inca 15 minute pana s-a rumenit putin deasupra.
Se poate servi si cald alaturi de o salata ,dar si rece ...e foarte bun oricum.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii