Tort Aperitiv (Anna Olson)

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tort Aperitiv (Anna Olson)

Ingrediente

  • 2 French Toast :1 alba, 1 integrala
  • Salata de pui:
  • • 1 / 2 cup crema de branza la temperatura camerei
  • • 1 / 2 cup maioneza
  • • 1 / 4 cup ceapa verde tocata
  • • 1 lingura de suc de lămâie
  • • 1 lingura seminte de mac
  • • 2 1 / 2 cup piept de pui fin tocat
  • • 1 / 3 cup nuca pisata, uşor prăjita
  • • sare şi piper
  • Salata de ou:
  • • 8 oua mari fierte foarte tari, cojite
  • • 2 / 3 cup maioneza
  • • 1 / 3 cup de masline verzi tocate fin
  • • 3 linguri ceapa rosie tocata fin
  • • sare şi piper
  • Pesto de branza:
  • • 1 cup frunze de busuioc (aici am avut o punga de frunze care cantarea 30 gr)
  • • 2 / 3 cup frunze de pătrunjel
  • • 2 catei de usturoi, tocat fin
  • • 3 linguri de ulei de măsline
  • • 450 gr crema de branza la temperatura camerei
  • • 2 - 3 linguri de smântână

Mod de preparare

Salata de pui:

Crema de branza se omogenizeaza cu maioneza

Se adauga nuca pisata (a mea a fost mai mult macinata), macul, ceapa verde si sucul de lamaie

La sfarsit se pune si pieptul de pui tocat fin, se amesteca in compozitie si se potriveste de gust cu sare, piper si chiar zeama de lamaie daca mai este nevoie (la mine a fost nevoie cam de inca o lingura de zeama de lamaie). Salata trebuie sa aiba o consistenta mai groasa!

Salata de ou:

Ouale se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu maioneza. Se adauga cepa rosie, maslinele, sare, piper. Apoi se regleaza gustul cu sare si piper. Consistenta la fel ca la salata de pui, mai groasa.

Pesto de branza:

Frunzele de busuioc, patrunjelul si uleiul se fac pasta in robot sau cu blenderul. Se adauga apoi branza, usturoiul si smantana si se paseaza in continuare pana la o consistenta relativ moale.

Salatele nu se pun la frigider, se lasa la tempertura camerei pana la montarea tortului!

Se incepe montarea! Intr-o forma de tort cu peretii de tasabili se intinde folie alimentara si se imbraca peretii si fundul formei cu paine alba si neagra realizand un mozaic.

Am taiat toate marginile painii (coaja), pentru pereti am taiat feliile pe jumatate si le-am pus alternand culorile, pentru fundul formei am taiat feliile in cate trei triunghiuri si am incercat tot o alternare.

Peste primul strat de felii de paine se pune toata salata de pui, pe care o presam bine, apoi continuam cu inca un strat de paine.

Urmeaza toata salata de oua si alt strat de paine

Peste stratul de paine continuam cu pesto-ul de branza din care mai oprim cateva linguri pentru ornare

Inchidem tortul cu paine, imbrcam cu folie alimentara si dam la frigider cateva ore.

Dupa vreo 3-4 ore, rasturnam tortul pe un platou cu stratul de jos sa vina in sus si ornam dupa pricepere si imaginatie cu pesto-ul de branza oprit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise