autor:

claudia-andi

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Tort Aperitiv (Anna Olson)

Autor: claudia-andi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Canada


    Reteta postata pe: 08 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claudia-andi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Canada


Reteta postata pe: 08 august 2012

Ingrediente
2 French Toast :1 alba, 1 integrala, , Salata de pui:, , • 1 / 2 cup crema de branza la temperatura camerei, • 1 / 2 cup maioneza, • 1 / 4 cup ceapa verde tocata, • 1 lingura de suc de lămâie, • 1 lingura seminte de mac, • 2 1 / 2 cup piept de pui fin tocat, • 1 / 3 cup nuca pisata, uşor prăjita, • sare şi piper, , , Salata de ou:, , • 8 oua mari fierte foarte tari, cojite, • 2 / 3 cup maioneza, • 1 / 3 cup de masline verzi tocate fin, • 3 linguri ceapa rosie tocata fin, • sare şi piper, , , Pesto de branza:, , • 1 cup frunze de busuioc (aici am avut o punga de frunze care cantarea 30 gr), • 2 / 3 cup frunze de pătrunjel, • 2 catei de usturoi, tocat fin, • 3 linguri de ulei de măsline, • 450 gr crema de branza la temperatura camerei, • 2 - 3 linguri de smântână

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Salata de pui:



Crema de branza se omogenizeaza cu maioneza

Se adauga nuca pisata (a mea a fost mai mult macinata), macul, ceapa verde si sucul de lamaie

La sfarsit se pune si pieptul de pui tocat fin, se amesteca in compozitie si se potriveste de gust cu sare, piper si chiar zeama de lamaie daca mai este nevoie (la mine a fost nevoie cam de inca o lingura de zeama de lamaie). Salata trebuie sa aiba o consistenta mai groasa!





Salata de ou:



Ouale se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu maioneza. Se adauga cepa rosie, maslinele, sare, piper. Apoi se regleaza gustul cu sare si piper. Consistenta la fel ca la salata de pui, mai groasa.





Pesto de branza:



Frunzele de busuioc, patrunjelul si uleiul se fac pasta in robot sau cu blenderul. Se adauga apoi branza, usturoiul si smantana si se paseaza in continuare pana la o consistenta relativ moale.



Salatele nu se pun la frigider, se lasa la tempertura camerei pana la montarea tortului!



Se incepe montarea! Intr-o forma de tort cu peretii de tasabili se intinde folie alimentara si se imbraca peretii si fundul formei cu paine alba si neagra realizand un mozaic.



Am taiat toate marginile painii (coaja), pentru pereti am taiat feliile pe jumatate si le-am pus alternand culorile, pentru fundul formei am taiat feliile in cate trei triunghiuri si am incercat tot o alternare.

Peste primul strat de felii de paine se pune toata salata de pui, pe care o presam bine, apoi continuam cu inca un strat de paine.

Urmeaza toata salata de oua si alt strat de paine

Peste stratul de paine continuam cu pesto-ul de branza din care mai oprim cateva linguri pentru ornare

Inchidem tortul cu paine, imbrcam cu folie alimentara si dam la frigider cateva ore.



Dupa vreo 3-4 ore, rasturnam tortul pe un platou cu stratul de jos sa vina in sus si ornam dupa pricepere si imaginatie cu pesto-ul de branza oprit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Aperitiv (Anna Olson)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu ciuperci  si carnati

Omleta cu ciuperci si carnati

Cateva bucati de slanina sa prajesc in tigaia incinsa,seaduga carnati taiati feliute si apoi se aduga

1 vot    0 comentarii
10h 10 min
Aperitive cu oua
Ochiuri in cuib de cartofi

Ochiuri in cuib de cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare si se calesc in putin

3 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Foarte bune 'cremele'!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 French Toast :1 alba
  • 1 integrala
  • Salata de pui:
  • • 1 / 2 cup crema de branza la temperatura camerei
  • • 1 / 2 cup maioneza
  • • 1 / 4 cup ceapa verde tocata
  • • 1 lingura de suc de lămâie
  • • 1 lingura seminte de mac
  • • 2 1 / 2 cup piept de pui fin tocat
  • • 1 / 3 cup nuca pisata
  • uşor prăjita
  • sare şi piper
  • Salata de ou:
  • • 8 oua mari fierte foarte tari
  • cojite
  • • 2 / 3 cup maioneza
  • • 1 / 3 cup de masline verzi tocate fin
  • • 3 linguri ceapa rosie tocata fin
  • • sare şi piper
  • Pesto de branza:
  • • 1 cup frunze de busuioc (aici am avut o punga de frunze care cantarea 30 gr)
  • • 2 / 3 cup frunze de pătrunjel
  • • 2 catei de usturoi
  • tocat fin
  • • 3 linguri de ulei de măsline
  • • 450 gr crema de branza la temperatura camerei
  • • 2 - 3 linguri de smântână

Raporteaza reteta

Fara foto

mira (Chef de cuisine)

Foarte bune 'cremele'!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mic dejun copios