Salata de pui:
Crema de branza se omogenizeaza cu maioneza
Se adauga nuca pisata (a mea a fost mai mult macinata), macul, ceapa verde si sucul de lamaie
La sfarsit se pune si pieptul de pui tocat fin, se amesteca in compozitie si se potriveste de gust cu sare, piper si chiar zeama de lamaie daca mai este nevoie (la mine a fost nevoie cam de inca o lingura de zeama de lamaie). Salata trebuie sa aiba o consistenta mai groasa!
Salata de ou:
Ouale se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu maioneza. Se adauga cepa rosie, maslinele, sare, piper. Apoi se regleaza gustul cu sare si piper. Consistenta la fel ca la salata de pui, mai groasa.
Pesto de branza:
Frunzele de busuioc, patrunjelul si uleiul se fac pasta in robot sau cu blenderul. Se adauga apoi branza, usturoiul si smantana si se paseaza in continuare pana la o consistenta relativ moale.
Salatele nu se pun la frigider, se lasa la tempertura camerei pana la montarea tortului!
Se incepe montarea! Intr-o forma de tort cu peretii de tasabili se intinde folie alimentara si se imbraca peretii si fundul formei cu paine alba si neagra realizand un mozaic.
Am taiat toate marginile painii (coaja), pentru pereti am taiat feliile pe jumatate si le-am pus alternand culorile, pentru fundul formei am taiat feliile in cate trei triunghiuri si am incercat tot o alternare.
Peste primul strat de felii de paine se pune toata salata de pui, pe care o presam bine, apoi continuam cu inca un strat de paine.
Urmeaza toata salata de oua si alt strat de paine
Peste stratul de paine continuam cu pesto-ul de branza din care mai oprim cateva linguri pentru ornare
Inchidem tortul cu paine, imbrcam cu folie alimentara si dam la frigider cateva ore.
Dupa vreo 3-4 ore, rasturnam tortul pe un platou cu stratul de jos sa vina in sus si ornam dupa pricepere si imaginatie cu pesto-ul de branza oprit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii