autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2009

Ingrediente
Pentru Blatul cu ciocolata alba si portocale, •175 gr unt sau margarina Rama, moale, plus pentru tava, •175 gr zahar brun pudra, •coaja rasa de la 4 portocale si sucul de la 1 portocala, •4 oua, separate, •100 gr faina, •1 lingurita praf de copt, •100 gr migdale macinate, Pentru crema, •200 gr ciocolata alba, topita si racita, •200 ml frisca lichida, batuta, Pentru Blatul de ciocolata amaruie si portocale, •1 portocala, •125 gr zahar pudra, •200 gr ciocolata amaruie, topita, •100 gr migdale macinate, •3 oua, separate, •½ lingurita praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 3h

15 voturi

Mod de preparare

Pentru Blatul cu ciocolata alba si portocale
1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt/margarina si tapeaza cu faina o tava dreptunghiulara si inalta, nu prea mare.
2. Bate untul cu zaharul si coaja rasa de portocala pana cand obti un amestec pal si pufos, apoi incorporeaza galbenusurile.Cerne peste acest amestec faina cu praful de copt, apoi amesteca-le usor.Pe urma, inglobeaza migdalele si sucul de portocala.Bate albusurile spuma, apoi incorporeaza-le in 3 transe.
3. Toarna amestecul obtinut in tava si coace-l 35 minute.Lasa-l sa se raceasca 10 minute in tava, apoi rastoarna-l pe o farfurie si lasa-l sa se raceasca complet.
4. Pentru crema, amesteca ciocolata cu frisca batuta.
5. Taie blatul in 3 parti egale, orizontal, unge primul blat cu 3 linguri de crema si aseaza al 2-lea blat deasupra.Repeta aceasta operatiune inca o data, apoi intinde crema ramasa peste intreg tortul.Da tortul la frigider pentru cel putin 1 ora.
Pentru Blatul de ciocolata amaruie si portocale
1. Pune portocala cu 250 ml apa intr-un vas termorezistent, cu capac, si pune-o in cuptorul cu microunde la putere maxima timp de 20 minute ( sau pune-o la fiert pe aragaz pentru 1 ora).Lasa-o sa se raceasca.Pastreaza 5 linguri din lichidul in care a fiert.
2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
3. Taie portocala in jumatate si inlatura samburii.Pune-o intr-un blender cu 5 linguri din lichidul in care a fiert si fa-o piure.Adauga zaharul, ciocolata topita, migdalele, galbenusurile si praful de copt si amesteca-le bine in blender.Toarna amestecul obtinut intr-un vas.
4. Bate albusurile spuma tare, apoi incorporeaza-le in amestecul cu ciocolata in 3 transe.Toarna amestecul obtinut in tava si coace-l timp de 1 ora, acoprind tava cu folie de aluminiu la jumatatea timpului de coacere pentru a preveni arderea blatului la suprafata.Lasa blatul sa se raceasca in tava.
Pentru asamblare
1. Fa 2 gauri mai mari si una mai mica in blatul cu ciocolata alba.Taie 2 cercuri mari si unul mic din aluatul cu ciocolata amaruie si aseaza-le in locurile din celalat blat.Decoreaza totul cu ciocolata topita sau crème colorate, pentru a semana tortul cu o boxa, apoi serveste-l.
2. Desigur, cele 2 tipuri de blaturi se pot face si separat si servite doar asa cum sunt, dar eu am facut acest tort pentru ziua de nastere al unchiului meu care este innebunit dupa boxe si muzica data la maxim :)

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boxa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort mousse de ciocolata

Tort mousse de ciocolata

- Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt - topim untul cu

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi
Tort de Sf. Vasile

Tort de Sf. Vasile

Blatul: se topesc margarina,laptele,zaharul,cacao si romul;se lasa la racit,apoi se adauga galbenusurile,faina,nuca

6 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    O alta reteta ingenioasa!Felicitari!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    foarte ingenios si cred ca e si gustos! Merita incercat!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Scumpa mea, eşti o mică expertă în torturi de tot felul! Felicitări!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Delicios...

    • Fara foto

      Nadia , 04 octombrie 2009

      Felicitari!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Interesant.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Felicitari!!!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Toata aprecierea mea.Bravo!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Super, felicitari,esti foarte inventiva,bravo.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Foarte interesant şi frumos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru Blatul cu ciocolata alba si portocale
  • •175 gr unt sau margarina Rama
  • moale
  • plus pentru tava
  • •175 gr zahar brun pudra
  • •coaja rasa de la 4 portocale si sucul de la 1 portocala
  • •4 oua
  • separate
  • •100 gr faina
  • •1 lingurita praf de copt
  • •100 gr migdale macinate
  • Pentru crema
  • •200 gr ciocolata alba
  • topita si racita
  • •200 ml frisca lichida
  • batuta
  • Pentru Blatul de ciocolata amaruie si portocale
  • •1 portocala
  • •125 gr zahar pudra
  • •200 gr ciocolata amaruie
  • topita
  • •100 gr migdale macinate
  • •3 oua
  • separate
  • •½ lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

O alta reteta ingenioasa!Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
TORT RACORITOR CU CAPSUNI