TORT "BUCURIA FRUCTELOR"

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
TORT "BUCURIA FRUCTELOR"

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zeama de la o 1/2 de lamaie
  • 2 lg cacao
  • Blat 2:
  • 13-14 piscoturi
  • 4 lgt de cacao instant
  • 300 ml apa calda
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 1 cutie compot de fructe tropicale
  • 5 lg zahar pudra
  • Decor:
  • piscoturi
  • 100 g ciocolata neagra
  • fructe din compot
  • decoratiuni pentru tort

Mod de preparare

Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata in hartie pentru copt.

Blatul 1:

Galbenusurile le freci bine impreuna cu praful de sare si zaharul, pana devin ca o spuma si se deschid la culoare.

Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare.

Amesteci cele doua compozitii usor, de jos in sus, cu lingura de lemn.

Adaugi faina in ploaie, amestecand in acelasi mod. Continui cu cacaoa cernuta, usor, ca sa nu se formeze cocoloase.

Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compzitie.

Torni aluatul in tava si dai la cuptor pentru cca 20 minute (verifici cu o scobitoare daca este copt).

Cand s-a copt blatul, il lasi sa se raceasca in tava.

Crema:

Asezi fructele intr-o strecuratoare si le lasi sa se scurga bine de sirop, apoi le tai cubulete mici.

Branza Mascarpone o amesteci cu zaharul pudra, cu ajutorul mizerului, pana cand devine spumoasa.

Bati frisca si adaugi crema Mascarpone.

In crema astfel obtinuta amesteci usor 3/4 din fructe.

Montare:

Indepartezi inelul tavii si asezi blatul pe platou, dupa care il insiropezi cu siropul din compot si reasezi inelul.

Asezi cam jumatate din crema .

Piscoturile le inmoi in solutia de cacao instant cu apa calda si le asezi peste crema.

Opresti cam 2 linguri de crema, iar restul o asezi peste piscoturi.

Dai tortul la rece pentru 1 ora.

Indepartezi inelul si imbraci tortul in restul de crema, apoi il lasi la rece.

Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi.

Iei tortul si il ornezi: cate un capat al piscotului il glazurezi si decorezi cu ornamente, apoi il asezi pe marginea tortului. Repeti operatiunea cu toate piscoturile. Cand termini, legi totul cu o fundita.

Termini decorul fantezie, cu fructele si decoratiunile ramase.

Dai totul la rece si il servesti apoi, cu mare drag, alaturi de familie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure