Tort Craciun

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort Craciun

Ingrediente

  • Blat cacao:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Pentru decor:
  • fondant alb si rosu
  • 300 gr unt
  • 120 g zahar pudra
  • Pentru insiropat eu am folosit zeama scursa de la fructe congelate. Daca nu aveti atunci folositi apa+zahar.

Mod de preparare

Blat cacao:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Crema neagra:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Crema alba:

Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de cremoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone.

Taiem blatul in 3 sectiuni.

Insiropam prima. Adaugam crema neagra. Intindem uniform.Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Punem crema alba si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Lasam tortul la frigider peste noapte. A doua zi imbracam tortul in crema de unt (mixam 300 g unt +120 g zahar pudra).

Dupa ce s-a intarit trebuie sa il imbracam in pasta de zahar rosie. Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta de zahar. Punem pasta peste tort si o aranjam cu grija. Intindem pasta de zahar alba. Eu am decupat cu o forma, fulgi de zapada. I-am lipit cu crema de unt. Lasam apoi 10 minute la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise