autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort cu 3 tipuri de ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Ingrediente
Pentru aluat, •175 gr unt sau margarina Rama, moale, plus pentru ungerea tavilor, •100 gr ciocolata alba, rupta in bucati, •100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati, •3 oua, •100 ml lapte, •175 gr zahar pudra, •1 lingurita praf de copt, •200 gr faina, •2 linguri cafea instant, •1 lingurita esenta de vanilie, Pentru umplutura, •280 ml frisca lichida, •100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati, •100 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucati, •un plic de gelatina ( 10gr ) sau 4 foi de gelatina

Dificultate: Medie Timp: 2h

33 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt/margarina 2 tavi rotunde de 23 cm.Pentru aluat, pune ciocolata alba si cea amaruie in 2 boluri mici si topeste-le la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Pune restul ingredientelor, in afara de cafea si vanilie, intr-un bol mare si bate-le pana ce obti o compozitie cremoasa.
2. Imparte amestecul in 2, si adauga cafeaua si ciocolata amaruie topita intr-un amestec si vanilia si ciocolata alba topita in celalalt amestec.Amesteca bine fiecare compozitie, apoi toarna-le in cele 2 tavi.Coace-le timp de 20-25 minute, pana ce au crescut putin si s-au desprins usor de marginile tavii.Lasa-le sa se raceasca cateva minute in tavi, apoi pune-le pe cate o farfurie.
3. Pentru umplutura, incalzeste frisca intr-o cratita,si pune ambele feluri de ciocolata intr-un bol.Odata ce frisca a inceput sa fiarba, toarn-o peste ciocolata din bol si lasa-le sa stea 5 minute, apoi amesteca-le pana ce obti o compozitie fina.Lasa crema sa se raceasca complet, apoi amestec-o cu gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj si da-o la rece pentru 20-30 minute.
4. Taie blatul de vanilie in jumatate.Pe o farfurie aseaza o jumatate de blat de vanilie, unge-l cu o jumatate din crema si aseaza blatul de ciocolata.Unge blatul de ciocolata cu crema ramasa si deasupra aseaza a 2-a jumatate de blat de vanilie.
5. Decoreaza-l cu ciocolata alba, amaruie sau cu lapte, topita sau, in cazul meu, cu pasta de zahar.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 tipuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT PENTRU MAJORAT

TORT PENTRU MAJORAT

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar

35 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort bust cu danteluta

Tort bust cu danteluta

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri

4 voturi    1 comentariu
8h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anica Midvighi , 27 august 2013

    cum pregatesti past si ornatu.

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    o minunatie de tort!!!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    yami yami...ce bunatate!

    • anamarialarisa

      anamarialarisa (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Minunat.O sa-l fac joi.

    • Fara foto

      mihaela , 07 mai 2010

      cred ca plasa de zahar se face din albus de ou si zahar pudra

    • Fara foto

      cryss , 02 mai 2010

      as vrea sa stiu si eu cum se face aceasta pasta de zahar si cum se lucreaza cu ea... cat despre tort.. nota 10!!!arata super!!!

    • Fara foto

      Monica18 , 28 aprilie 2010

      foarte fumos!!!!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      foarte frumos ornat tortul, crema si blatul suna minunat !

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Minunata conbinatie, imi place si crema si blatul, foarte complex

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Poti fi sigura ca l-am salvat!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Superb arata tortul,esti maiestra in arta torturilor.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Minnat acest tort, Laura!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Prezentare minunata,iar gustul cred ca e pe masura...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Cred ca e grozav tortul tau. Esti plina de imaginatie. Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      O reteta super si finalul extraordinar. Felicitari! Am salvat-o.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Arata super tortul tau, felicitari pt indemanarea ta:)

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Felicitări! Nota 10!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Foarte bine arata! Clar, trebuie sa invat si eu sa lucrez cu pasta de zahar. Poate pe viitor, daca doresti, postezi si o demonstratie de lucru cu pasta de zahar, m-ar interesa foarte mult. Evident, daca doresti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

33 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • •175 gr unt sau margarina Rama
  • moale
  • plus pentru ungerea tavilor
  • •100 gr ciocolata alba
  • rupta in bucati
  • •100 gr ciocolata amaruie
  • rupta in bucati
  • •3 oua
  • •100 ml lapte
  • •175 gr zahar pudra
  • •1 lingurita praf de copt
  • •200 gr faina
  • •2 linguri cafea instant
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru umplutura
  • •280 ml frisca lichida
  • •100 gr ciocolata amaruie
  • rupta in bucati
  • •100 gr ciocolata cu lapte
  • rupta in bucati
  • •un plic de gelatina ( 10gr ) sau 4 foi de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

o minunatie de tort!!!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata