autor:

cretu_veronica22

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu aspic de struguri

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
Blat:, 5 oua, 5 linguri de apa, 5 linguri de ulei, 5 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 1 praf de copt, Crema:, 500 ml lapte, 1 plic de budinca de vanilie, 150 gr de zahar, 100 gr margarina pentru creme, Aspic:, 500 ml suc de lamaie, 100 gr zahar, 2 plicuri de gelatina, boabe de struguri negri si albi

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat bine cu apa, apoi adaugam si batem bine pana se topeste zaharul. Adaugam cele 5 linguri de ulei si galbenusurile.

Faina si praful de copt se incorporeaza, amestecand usor.

Blatul obtinut se coace in forma rotunda.

Cand este rece, se taie pe mijloc si vom obtine doua foi de blat.

Crema: Budinca cu laptele si zaharul se fierb. Se acopera cu folie si se lasa la rece. Se mixeaza apoi bine impreuna cu margarina pana devine o crema spumoasa.

Insiropam blatul care l-am asezat pe platou si am pus inelul detasabil in jurul lui. Pentru insiropat, eu am folosit acelasi suc din care am facut si aspicul.

Punem o parte din crema, boabe de struguri din belsug si apoi restul de crema peste care vom pune a doua foaie de blat si o vom insiropa. Asezam boabe de struguri cat de multe vrem.

Pregatim aspicul- gelatina se amesteca cu sucul, se lasa la hidratat, apoi se incalzeste putin. Lasam apoi gelatina sa se racesca pana aproape incepe sa se inchege si abia atunci o punem peste blat pentru a nu fi absorbita de blat daca este prea lichida.

Lasam apoi la rece cateva ore, dupa care vom scoate inelul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aspic de struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu portocale

Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort cu fructe de sezon

Tort cu fructe de sezon

Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de apa
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 150 gr de zahar
  • 100 gr margarina pentru creme
  • Aspic:
  • 500 ml suc de lamaie
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri de gelatina
  • boabe de struguri negri si albi

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de Iarna