autor:

anuta

» » Prajituri

Tort cu biscuiti ,cu piure de castane si macese

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
Blat300 g biscuiti,200 g margarina sau unt, g miez de nuca, crema macese200 g frisca lichida,100 g branza proaspata de vaci,3 linguri de smantana,5 linguri de pasta de macese,un plic(10 g) de gelatina, crema de castane 200 g frisca lichida,100 g branza de vaci,3 linguri de smantana,5 linguri de piure de catane,un plic de gelatina, jeleu de macese5 linguri de pasta de macese diluate cu un pahar de apa ,2 plicuri de tort gelle, decor300 g biscuiti de ovaz trasi in ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform intr-o forma de tort cu inel detasabil(cu diametrul de 27 cm).Se aseaza pe margine biscuitii trasi in ciocolata si se da la rece 15 minute.
Se mixeaza frisca pana se inrtareste apoi se amesteca cu branza si smantana ,cu pasta de macese si gelatina hidratata in 100 ml apa si apoi topita la bain marin.Se toarna peste aluatul de biscuiti si se da la rece o ora.
Se mixeaza iarasi frisca cu smantana si branza de vaci apoi se amesteca cu piureul de castane si cu gelatina topita la bain marin.Se toarna peste crema de macese si se da la rece cel putin 2 ore.
Se dilueaza pasta de macese cu apa si se amesteca cu tort gelle-ul apoi se pune pe foc amestecand continuu pana da sa fiarba.Se ia de pe foc si se toarna deasupra cremei de castane .Se da la rece 15 minute sa se inatreasca.De preferat sa se lase pewste noapte la frigider inainde de a indeparta forma si a portiona tortul.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti ,cu piure de castane si macese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat300 g biscuiti,200 g margarina sau unt, g miez de nuca
  • crema macese200 g frisca lichida,100 g branza proaspata de vaci,3 linguri de smantana,5 linguri de pasta de macese,un plic(10 g) de gelatina
  • crema de castane 200 g frisca lichida,100 g branza de vaci,3 linguri de smantana,5 linguri de piure de catane,un plic de gelatina
  • jeleu de macese5 linguri de pasta de macese diluate cu un pahar de apa ,2 plicuri de tort gelle
  • decor300 g biscuiti de ovaz trasi in ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Retete

din Prajituri

Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura Opera Prajitura Opera

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si mac