autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru Blatul de cacao, •175 gr zahar pudra, •175 gr unt sau margarina Rama, moale, plus pentru tava, •4 oua, separate, •50 gr faina, •50 gr cacao, •1 plic praf de copt, •2 lingurite scortisoara, •100 gr alune de padure, macinate, •100 ml vin dulce sau rom, Pentru crema, •200 gr ciocolata amaruie, topita, •200 gr ciocolata alba, topita si racita, •250 ml frisca lichida, batuta

Dificultate: Redusa Timp: 2h

30 voturi

Mod de preparare

Pentru Blatul de cacao
1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
2. Bate untul/margarina cu zaharul pana cand obti un amestec pal si pufos, apoi incorporeaza galbenusurile pe rand.Cerne peste acest amestec faina, cacaoa, praful de copt si scortisoara, apoi amesteca-le usor.Pe urma, inglobeaza alunele , alternanadu-le cu vin.
3. Bate albusurile spuma, apoi incorporeaza-le in 3 transe.
4. Toarna amestecul obtinut in tava si coace-l 35-45 minute.Lasa-l sa se raceasca 10 minute in tava, apoi rastoarna-l pe o farfurie si lasa-l sa se raceasca complet.
Pentru crema si asamblare
5. Pentru crema, amesteca frisca batuta cu cicolata alba.
6. Taie blatul de cacao in jumatate, orizontal.Unge primul blat cu jumatate din cantitatea de ciocolata amaruie.Deasupra intinde crema de ciocolata alba,apoi toarna restul de ciocolata amaruie.Aseaza al 2-lea blat de caco deasupra si da tortul la frigider pentru cel putin 1 ora.
Tortul se poate decora dupa fantezia si dorinta fiecaruia.Eu l-am decorat cu pasta facuta din jeleuri topite apoi amestecate cu zahar pudra pana se obtine o pasta usor de modelat, pentru ca acest tort m-a rugat tatal meu sa il fac pentru ziua de nastere a sefului sau :)

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Delicioasa

Delicioasa

Se desface portocala si se taie marunt . Bananale si chivi se taie feli , struguri se i-a fiecare

6 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Mierea se amesteca cu cacaua,margarina moale,zaharul pudra vanilat.Transferam intr-un vas mai mare,adaugam

3 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Ingenioasa prezentare.Cred ca seful a fost foarte placut impresionat.Felicitari!

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Foarte bine arata. Am salvat reteta mai de mult si am s-o pun in practica

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Felicitări Laura! Tatăl tău e mândru de ce faci tu, dacă te-a rugat să faci un tort pentru şeful lui! Ştie el ce ştie!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Frumoasa prezentarea.

    • Fara foto

      Laura Dachman , 12 octombrie 2009

      Jeleurile le-am topit cateva secunde la cuptorul cu microunde pana cand s-au topit, apoi le-am amestecat cu zahar pudra pana ce am obtinut consistenta dorita.Bineinteles ca pe masura ce se raceau se si intareau.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Delicios...

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Buuuuuuuuuun

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Foarte frumos tortul si ideea cu decorarea si mai minunata. Dar cum ai topit jeleurile ?

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      este super!

    • maria82

      maria82 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      oo superr!se pare ca e bun!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      pare sa fie o nebunie.Mmmmm!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Arata foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

30 voturi

Ingrediente

  • Pentru Blatul de cacao
  • •175 gr zahar pudra
  • •175 gr unt sau margarina Rama
  • moale
  • plus pentru tava
  • •4 oua
  • separate
  • •50 gr faina
  • •50 gr cacao
  • •1 plic praf de copt
  • •2 lingurite scortisoara
  • •100 gr alune de padure
  • macinate
  • •100 ml vin dulce sau rom
  • Pentru crema
  • •200 gr ciocolata amaruie
  • topita
  • •200 gr ciocolata alba
  • topita si racita
  • •250 ml frisca lichida
  • batuta

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Ingenioasa prezentare.Cred ca seful a fost foarte placut impresionat.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort de branza in doua culori