autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru Blatul de cacao, •175 gr zahar pudra, •175 gr unt sau margarina Rama, moale, plus pentru tava, •4 oua, separate, •50 gr faina, •50 gr cacao, •1 plic praf de copt, •2 lingurite scortisoara, •100 gr alune de padure, macinate, •100 ml vin dulce sau rom, Pentru crema, •200 gr ciocolata amaruie, topita, •200 gr ciocolata alba, topita si racita, •250 ml frisca lichida, batuta

Dificultate: Redusa Timp: 2h

30 voturi

Mod de preparare

Pentru Blatul de cacao
1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
2. Bate untul/margarina cu zaharul pana cand obti un amestec pal si pufos, apoi incorporeaza galbenusurile pe rand.Cerne peste acest amestec faina, cacaoa, praful de copt si scortisoara, apoi amesteca-le usor.Pe urma, inglobeaza alunele , alternanadu-le cu vin.
3. Bate albusurile spuma, apoi incorporeaza-le in 3 transe.
4. Toarna amestecul obtinut in tava si coace-l 35-45 minute.Lasa-l sa se raceasca 10 minute in tava, apoi rastoarna-l pe o farfurie si lasa-l sa se raceasca complet.
Pentru crema si asamblare
5. Pentru crema, amesteca frisca batuta cu cicolata alba.
6. Taie blatul de cacao in jumatate, orizontal.Unge primul blat cu jumatate din cantitatea de ciocolata amaruie.Deasupra intinde crema de ciocolata alba,apoi toarna restul de ciocolata amaruie.Aseaza al 2-lea blat de caco deasupra si da tortul la frigider pentru cel putin 1 ora.
Tortul se poate decora dupa fantezia si dorinta fiecaruia.Eu l-am decorat cu pasta facuta din jeleuri topite apoi amestecate cu zahar pudra pana se obtine o pasta usor de modelat, pentru ca acest tort m-a rugat tatal meu sa il fac pentru ziua de nastere a sefului sau :)

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Ingenioasa prezentare.Cred ca seful a fost foarte placut impresionat.Felicitari!

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Foarte bine arata. Am salvat reteta mai de mult si am s-o pun in practica

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Felicitări Laura! Tatăl tău e mândru de ce faci tu, dacă te-a rugat să faci un tort pentru şeful lui! Ştie el ce ştie!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Frumoasa prezentarea.

    • Laura Dachman , 12 octombrie 2009

      Jeleurile le-am topit cateva secunde la cuptorul cu microunde pana cand s-au topit, apoi le-am amestecat cu zahar pudra pana ce am obtinut consistenta dorita.Bineinteles ca pe masura ce se raceau se si intareau.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Delicios...

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Buuuuuuuuuun

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Foarte frumos tortul si ideea cu decorarea si mai minunata. Dar cum ai topit jeleurile ?

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      este super!

    • maria82

      maria82 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      oo superr!se pare ca e bun!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      pare sa fie o nebunie.Mmmmm!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Arata foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

30 voturi

Ingrediente

  • Pentru Blatul de cacao
  • •175 gr zahar pudra
  • •175 gr unt sau margarina Rama
  • moale
  • plus pentru tava
  • •4 oua
  • separate
  • •50 gr faina
  • •50 gr cacao
  • •1 plic praf de copt
  • •2 lingurite scortisoara
  • •100 gr alune de padure
  • macinate
  • •100 ml vin dulce sau rom
  • Pentru crema
  • •200 gr ciocolata amaruie
  • topita
  • •200 gr ciocolata alba
  • topita si racita
  • •250 ml frisca lichida
  • batuta

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Ingenioasa prezentare.Cred ca seful a fost foarte placut impresionat.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu fructe si piscoturi