autor:

joly-gina

» » Dulciuri diverse

Tort cu branza, biscuiti si fructe

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2009

Ingrediente
blat:, , 200g biscuiti simpli si 80g unt topit, , stratul de branza:, , 5 foi de gelatina, 400g branza dulce de vaci, 125g smantana groasa dulce, 4 linguri de zahar pudra, zeama si coaja de la o lamaie, 200 g frisca, 100g piscoturi, , glazura:, , 300g sirop limpede de struguri si 5 foi de gelatina, , ornare:, , 100 g capsuni si frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se sfarma biscuiti cu sucitoru si se aluneca cu untul lichid apoi asezati-l pe fundul formei in care face-ti tortu si dati-l la rece.
Intre timp cele 5 foi de gelatinase inmoaie in apa rece.
Se amesteca bine smantana cu branza dulce, zaharul si zeama si coaja de lamaie.
Incalzeste intr-un vas 3 linguri din compozitia de branza si desfa gelatin in ea dupa care incorporeaz-o in toata compozitia de branza, bate bine frisca si adaug-o si pe ea. aseaza 1/3 din amestecul de branzacu gelatina peste blatul de biscuiti si niveleaza iar peste acest blat se asaza piscoturile si apoi restul de braza. Pune tarta la frigider 2 ore. Pentru glazura se pune gelatina la inmuiat in apa rece apoi dizolv-o la foc mic in 3-4 linguri de sirop de struguri, dupa care o amesteci cu restul de sirop
se toarna pest tort uniform. Se orneaza cu frisca dupa preferinte si capsuni

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza, biscuiti si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu merisoare

Biscuiti cu merisoare

Se bate bine cu mixerul margarina cu zaharul pana devine o crema. Se adauga cele 2 oua cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi de napolitane

Prajitura cu foi de napolitane

Se bat albusurile bine, bine cu 6 linguri de zahar. Se adauga cele 6 galbenusuri si 3 linguri de

18 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    foarte buna reteta. am urmat intocmai instructiunile si a iesit un desert delicios.eu am folosit branza mascarpone dar ma intreb daca nu ar merge la fel de bine si cu branza de vaci grasa de la tarani...

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    rapid si bun

  • Fara foto

    mara , 17 decembrie 2009

    interesant

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 200g biscuiti simpli si 80g unt topit
  • stratul de branza:
  • 5 foi de gelatina
  • 400g branza dulce de vaci
  • 125g smantana groasa dulce
  • 4 linguri de zahar pudra
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 200 g frisca
  • 100g piscoturi
  • glazura:
  • 300g sirop limpede de struguri si 5 foi de gelatina
  • ornare:
  • 100 g capsuni si frisca

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

71 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

vio (Chef de cuisine)

rapid si bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor