Ingrediente
blat:, , 200g biscuiti simpli si 80g unt topit, , stratul de branza:, , 5 foi de gelatina, 400g branza dulce de vaci, 125g smantana groasa dulce, 4 linguri de zahar pudra, zeama si coaja de la o lamaie, 200 g frisca, 100g piscoturi, , glazura:, , 300g sirop limpede de struguri si 5 foi de gelatina, , ornare:, , 100 g capsuni si frisca
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
12 voturi
Mod de preparare
Intre timp cele 5 foi de gelatinase inmoaie in apa rece.
Se amesteca bine smantana cu branza dulce, zaharul si zeama si coaja de lamaie.
Incalzeste intr-un vas 3 linguri din compozitia de branza si desfa gelatin in ea dupa care incorporeaz-o in toata compozitia de branza, bate bine frisca si adaug-o si pe ea. aseaza 1/3 din amestecul de branzacu gelatina peste blatul de biscuiti si niveleaza iar peste acest blat se asaza piscoturile si apoi restul de braza. Pune tarta la frigider 2 ore. Pentru glazura se pune gelatina la inmuiat in apa rece apoi dizolv-o la foc mic in 3-4 linguri de sirop de struguri, dupa care o amesteci cu restul de sirop
se toarna pest tort uniform. Se orneaza cu frisca dupa preferinte si capsuni
Pofta buna!