autor:

joly-gina

» » Dulciuri diverse

Tort cu branza, biscuiti si fructe

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2009

Ingrediente
blat:, , 200g biscuiti simpli si 80g unt topit, , stratul de branza:, , 5 foi de gelatina, 400g branza dulce de vaci, 125g smantana groasa dulce, 4 linguri de zahar pudra, zeama si coaja de la o lamaie, 200 g frisca, 100g piscoturi, , glazura:, , 300g sirop limpede de struguri si 5 foi de gelatina, , ornare:, , 100 g capsuni si frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se sfarma biscuiti cu sucitoru si se aluneca cu untul lichid apoi asezati-l pe fundul formei in care face-ti tortu si dati-l la rece.
Intre timp cele 5 foi de gelatinase inmoaie in apa rece.
Se amesteca bine smantana cu branza dulce, zaharul si zeama si coaja de lamaie.
Incalzeste intr-un vas 3 linguri din compozitia de branza si desfa gelatin in ea dupa care incorporeaz-o in toata compozitia de branza, bate bine frisca si adaug-o si pe ea. aseaza 1/3 din amestecul de branzacu gelatina peste blatul de biscuiti si niveleaza iar peste acest blat se asaza piscoturile si apoi restul de braza. Pune tarta la frigider 2 ore. Pentru glazura se pune gelatina la inmuiat in apa rece apoi dizolv-o la foc mic in 3-4 linguri de sirop de struguri, dupa care o amesteci cu restul de sirop
se toarna pest tort uniform. Se orneaza cu frisca dupa preferinte si capsuni

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza, biscuiti si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Muffins cu Dulceata

Muffins cu Dulceata

Ouale se mixeaza cu praful de sare...treptat adaugam si zaharul,apoi untul topit la microunde,continuam

12 voturi    9 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Bomboane Brigadeiro

Bomboane Brigadeiro

Se pun ingredientele intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu 25 de min,pana se caramelizeaza.Apoi

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    foarte buna reteta. am urmat intocmai instructiunile si a iesit un desert delicios.eu am folosit branza mascarpone dar ma intreb daca nu ar merge la fel de bine si cu branza de vaci grasa de la tarani...

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    rapid si bun

  • Fara foto

    mara , 17 decembrie 2009

    interesant

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 200g biscuiti simpli si 80g unt topit
  • stratul de branza:
  • 5 foi de gelatina
  • 400g branza dulce de vaci
  • 125g smantana groasa dulce
  • 4 linguri de zahar pudra
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 200 g frisca
  • 100g piscoturi
  • glazura:
  • 300g sirop limpede de struguri si 5 foi de gelatina
  • ornare:
  • 100 g capsuni si frisca

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

70 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

vio (Chef de cuisine)

rapid si bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Brioşe cu glazură de ciocolată