Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt/margarina si tapeteaza cu foaie de copt o tava patrata de 20 cm sau o tava rotunda de 23 cm.
Amesteca cafeaua, cacaoa si apa fierbinte pana obti o pasta fina.Bate untul/margarina cu zaharul, ouale, mierea, faina, laptele si pasta de cacao pana cand obti o compozitie omogena.Inglobeaza in compozitie bucatile de caramele, apoi toarn-o in tava pregatita si da-o la copt 35-40 minute.Lasa checul sa se raceasca 5 minute in tava , apoi scoate-l din ea, inlatura foaia de copt si lasa-l sa se raceasca complet.
Pentru crema, topeste caramelel cu laptele.
Taie checul racit in jumatate, pe orizontala si unge primul blat cu ½ din crema.Aseaza deasupra al 2-lea blat, apoi unge-l cu caramelul ramas.Tortul se poate decora dupa fantezia fiecaruia.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii