Se pun castanele la fiert in apa multa pentru 50 min, apoi se scurg si cu mare grija, cat sunt fierbinti se taie in doua.
Se pun castanele la fiert in apa multa pentru 50 min, apoi se scurg si cu mare grija, cat sunt fierbinti se taie in doua, se scoate miezul si se paseaza.
Se adauga peste castanele bine pasate si racite putin, lapte, zahar, galbenusurile, un praf de sare si le lasa pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa si devine o budinca.
Dupa ce s-a racit foarte bine, se incorporeaza albusul batut spuma tare treptat cate o lingura, iar dupa omogenizare, ciocolata.
Se rastoarna in tava de tort cu diametrul de 20 cm, cu hartie de copt, si la cuptor va sta 45-50 min la foc mic.
Dupa ce s-a copt, suprafata va fi crapata, dar nu va faceti griji pentru ca-si va reveni dupa ce se raceste.
Frisca lichida se pune intr-un vas pe foc, iar dupa ce s-a infierbantat, se rastoarna peste ciocolata rupta sau taiata in bucati mai mici, se lasa deoparte 1-2 min, apoi se amesteca energic cu o spatula.
Ciocolata dupa ce s-a racit foarte bine, se mixeaza, apoi se lasa deoparte.
Blatul racit se pune pe un platou, se insiropeaza, deasupra se pune crema si pe margini, cu crema ramasa se orneaza si se pun alune taiate.
Se lasa la frigider pana in momentul servirii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii