Se pun castanele la fiert in apa multa pentru 50 min, apoi se scurg si cu mare grija, cat sunt fierbinti se taie in doua.
Se pun castanele la fiert in apa multa pentru 50 min, apoi se scurg si cu mare grija, cat sunt fierbinti se taie in doua, se scoate miezul si se paseaza.
Se adauga peste castanele bine pasate si racite putin, lapte, zahar, galbenusurile, un praf de sare si le lasa pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa si devine o budinca.
Dupa ce s-a racit foarte bine, se incorporeaza albusul batut spuma tare treptat cate o lingura, iar dupa omogenizare, ciocolata.
Se rastoarna in tava de tort cu diametrul de 20 cm, cu hartie de copt, si la cuptor va sta 45-50 min la foc mic.
Dupa ce s-a copt, suprafata va fi crapata, dar nu va faceti griji pentru ca-si va reveni dupa ce se raceste.
Frisca lichida se pune intr-un vas pe foc, iar dupa ce s-a infierbantat, se rastoarna peste ciocolata rupta sau taiata in bucati mai mici, se lasa deoparte 1-2 min, apoi se amesteca energic cu o spatula.
Ciocolata dupa ce s-a racit foarte bine, se mixeaza, apoi se lasa deoparte.
Blatul racit se pune pe un platou, se insiropeaza, deasupra se pune crema si pe margini, cu crema ramasa se orneaza si se pun alune taiate.
Se lasa la frigider pana in momentul servirii.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii