autor:

Ela

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Autor: Ela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 martie 2014

Ingrediente
Blat de ciocolata:, 250 gr ciocolata neagra, 60 gr unt, 40 gr ulei floarea soarelui, 100 ml frisca vegetala Meggle, 4 oua, 100 gr zahar, 150 gr faina, 1 plic praf copt, 1 praf de sare, , Blat de bezea:, 3 albusuri, 70 gr alune de padure macinate, 1 lingurita amidon, 70 gr zahar, Crema de lapte :, 1 kg lapte, 250 gr zahar, 125 gr faina, 25 gr amidon, 250 ml frisca lichida, , Crema de ciocolata alba:, 200 gr ciocolata alba ( Milka, sau alta de calitate ), 150 ml frisca lichida, , Sirop caramel:, 7 linguri zahar brun, 260 ml apa, , Crocant de alune:, 200 gr alune de padure prajite, 130 gr zahar brun, 30 ml apa calda, , Decor:, 10-12 alune de padure, 150 gr zahar

Dificultate: Medie Timp: 4h 10 min

53 voturi

Mod de preparare

Blatul de ciocolata:



Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand pana ciocolata este topita. Lasam la racit. Turnam galbenusurile peste crema de ciocolata si amestecam bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, si se omogenizeaza. Albusurile se bat cu zaharul si se incorporeaza in crema de ciocolata, usor, cu ajutorul unui tel. Se tapeteaza o forma cu diametrul de 24 cm cu unt si faina si se coace blatul in cuptorul preincalzit, 30 min la 200 grade. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.



Blatul de bezea:



Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam amidonul si alunele macinate si amestecam usor cu un tel, de sus in jos. Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, intr-o forma (24 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt.



Crema de lapte:



Amestecam intr-o craticioara zaharul, faina si amidonul. Turnam laptele cu grija, amestecand cu ajutorul unui tel, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce crema este bine legata. O lasam sa fiarba 4-5 minute, apoi, la racit. Amestecam crema cu frisca batuta.



Crema de ciocolata alba :



Ciocolata impreuna cu frisca se pun intr-un vas, la foc mic amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata. Dupa racire, se pune la frigider pentru doua, trei ore, apoi batem compozitia cu mixerul pana se obtine o crema ferma. Daca vi se pare mai usor, se poate proceda si altfel: se topeste ciocolata in baie de abur, se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta.



Sirop de caramel:



Zaharul se pune intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana la topire. Adaugam apoi apa fierbinte si lasam pana ce zaharul este complet dizolvat.



Crocant de alune :



Zdrobim alunele cu piua, astfel incat sa avem atat bucatele mari, cat si mici (se pot marunti si la robot). Punem alunele intr-o tigaie teflonata impreuna cu zaharul si apa la foc mic amestecand pana la caramelizarea zaharului. Lasam la racit.



Decor:



Topim zaharul si-l lasam la racit pana incepe sa se intareasca. Intepam alunele cu ajutorul unor scobitori si trecem pe rand fiecare aluna prin zaharul ars. Se pun la scurs si pe masura ce zaharul se raceste complet, se formeaza acele fire lungi.



Asamblare :



O foaie blat de ciocolata pe care o stropim cu jumatate din cantitatea de sirop, jumatate din crema de lapte, blatul de bezea, crema de ciocolata alba peste care presaram 4 linguri din crocantul de alune, a doua foaie de blat de ciocolata, la fel, insiropata; scoatem inelul si imbracam tortul cu un strat subtire de crema, iar pe margini aranjam crocantul cu ajutorul unei palete. Ornam deasupra cu trandafiri din crema de lapte ramasa si alune in zahar ars.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Blatul este facut dupa reteta clasica. Topim intr-o cratita untul, laptele, zaharul si cacao.Racim

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Prajitura  cu crema de  ciocolata si piersici

Prajitura cu crema de ciocolata si piersici

Aceasta prajitura este deosebita la gust deoarece imbina perfect ciocolata cu piersica din compot

4 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ANA KEZDI (Maestru bucatar) , 01 aprilie 2017

    Vreau sa fac si eu de ziua mea sper sa reuseasca !

  • Fara foto

    Laura , 29 aprilie 2016

    Este un tort foarte bun,l_am făcut de ziua mea,este ceva deosebit ,nu am făcut niciodata un tort asa de bun,va multumesc pentru reteta

  • Fara foto

    melahattuna , 28 iulie 2015

    vreau mai multe va sarut.nu cred ca am sa-l pot face

    • Fara foto

      Bia Bolea , 20 decembrie 2014

      ma bate un gand nebun sa-l fac ....:))

    • Fara foto

      Nicolae Oana , 23 octombrie 2014

      Se poate folosi altceva în loc de amidon? Par ca nu am.....ast răspuns. Mulțumesc

    • Fara foto

      Vasilica Constantin , 17 aprilie 2014

      arata bine

    • Fara foto

      Vasilica Constantin , 17 aprilie 2014

      ie gustos

    • Alina_Chiticaru

      Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

      Un deliciu!!!

    • Fara foto

      Mihaela Soare , 04 martie 2014

      ma bate un gand nebun sa-l fac ....:))

    • Fara foto

      Angela Carmen Bors , 04 martie 2014

      arata foarte bine

    • Fara foto

      Mihaela Soare , 03 martie 2014

      ma bate un gand nebun sa-l fac ....:))

    • Fara foto

      Laura Nechita , 03 martie 2014

      o frumusete tortul tau, Ela! >:D<

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 10 min

53 voturi

Ingrediente

  • Blat de ciocolata:
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 60 gr unt
  • 40 gr ulei floarea soarelui
  • 100 ml frisca vegetala Meggle
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf copt
  • 1 praf de sare
  • Blat de bezea:
  • 3 albusuri
  • 70 gr alune de padure macinate
  • 1 lingurita amidon
  • 70 gr zahar
  • Crema de lapte :
  • 1 kg lapte
  • 250 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 25 gr amidon
  • 250 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata alba:
  • 200 gr ciocolata alba ( Milka
  • sau alta de calitate )
  • 150 ml frisca lichida
  • Sirop caramel:
  • 7 linguri zahar brun
  • 260 ml apa
  • Crocant de alune:
  • 200 gr alune de padure prajite
  • 130 gr zahar brun
  • 30 ml apa calda
  • Decor:
  • 10-12 alune de padure
  • 150 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Ela
Salata de linte cu rosii sotate

Salata de linte cu rosii sotate

Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti

3 voturi    5 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Hummus cu avocado

Hummus cu avocado

Am avut o punguta de naut pe care am lasat-o 16 ore la inmuiat, apoi am fiert nautul aproximativ

5 voturi    9 comentarii
30 min
Retete vegetariene

ANA KEZDI (Maestru bucatar)

Vreau sa fac si eu de ziua mea sper sa reuseasca !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort palarie