Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul.
Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste. Se freaca galbenusurile, apoi se incorporeaza in bezea, la fel si ciocolata topita si racita.
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga in amestec. Se toarna aluatul in forma circulara de tort, tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca. 30 minute. Ultimele 10 minute, se lasa la foc mic.
Se lasa blatul sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal, in 3 discuri egale ca grosime.
Se spala caisele, se rup in cate 2 jumatati, se indeparteaza samburii. Se pune la clocotit o cana de apa. Se scufunda jumatatile de caise in apa clocotita, cca. 5 minute, apoi se strecoara si se trec sub jet de apa rece. Se indepatreaza pielita de pe caise, apoi se trec prin ciocolata topita si se dau 5-10 minute la rece.
Gemul de caise se mixeaza cu untul moale, apoi se unge fiecare disc cu un strat uniform, asezandu-se una peste alta. Se toarna deasupra ciocolata topita ramasa si se decoreaza cu frisca si jumatati de caise trase in ciocolata. Se lasa la rece o ora inante de a-l portiona. Acest blat de tort nu mai trebuie insiropat, fiind un blat pufos si sfaramicios, avand un gust divin de ciocolata.
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii