Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata si caise

Ingrediente

  • Blat (forma cu diametrul 20 cm)
  • 200 g ciocolata
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 130 g faina
  • un praf de sare
  • o lingurita de praf de copt
  • umplutura:
  • 5 linguri de gem de caise
  • 50 g unt
  • pentru decor:
  • 5 caise nu foarte coapte
  • 100 g ciocolata topita
  • frisca

Mod de preparare

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste. Se freaca galbenusurile, apoi se incorporeaza in bezea, la fel si ciocolata topita si racita.

Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga in amestec. Se toarna aluatul in forma circulara de tort, tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca. 30 minute. Ultimele 10 minute, se lasa la foc mic.

Se lasa blatul sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal, in 3 discuri egale ca grosime.

Se spala caisele, se rup in cate 2 jumatati, se indeparteaza samburii. Se pune la clocotit o cana de apa. Se scufunda jumatatile de caise in apa clocotita, cca. 5 minute, apoi se strecoara si se trec sub jet de apa rece. Se indepatreaza pielita de pe caise, apoi se trec prin ciocolata topita si se dau 5-10 minute la rece.

Gemul de caise se mixeaza cu untul moale, apoi se unge fiecare disc cu un strat uniform, asezandu-se una peste alta. Se toarna deasupra ciocolata topita ramasa si se decoreaza cu frisca si jumatati de caise trase in ciocolata. Se lasa la rece o ora inante de a-l portiona. Acest blat de tort nu mai trebuie insiropat, fiind un blat pufos si sfaramicios, avand un gust divin de ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise