Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul.
Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste. Se freaca galbenusurile, apoi se incorporeaza in bezea, la fel si ciocolata topita si racita.
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga in amestec. Se toarna aluatul in forma circulara de tort, tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca. 30 minute. Ultimele 10 minute, se lasa la foc mic.
Se lasa blatul sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal, in 3 discuri egale ca grosime.
Se spala caisele, se rup in cate 2 jumatati, se indeparteaza samburii. Se pune la clocotit o cana de apa. Se scufunda jumatatile de caise in apa clocotita, cca. 5 minute, apoi se strecoara si se trec sub jet de apa rece. Se indepatreaza pielita de pe caise, apoi se trec prin ciocolata topita si se dau 5-10 minute la rece.
Gemul de caise se mixeaza cu untul moale, apoi se unge fiecare disc cu un strat uniform, asezandu-se una peste alta. Se toarna deasupra ciocolata topita ramasa si se decoreaza cu frisca si jumatati de caise trase in ciocolata. Se lasa la rece o ora inante de a-l portiona. Acest blat de tort nu mai trebuie insiropat, fiind un blat pufos si sfaramicios, avand un gust divin de ciocolata.
Pofta buna!
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii