autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu ciocolata si cirese

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
pentru blat:, 6 oua, 4 linguri zahar, 1 lingura zahar pudra vanilat, 3 linguri faina, 7 linguri nuca, 1 plic praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru crema de unt:, 1 pachet unt, 4 linguri zahar, 1/2 pastaie de vanilie, 2 linguri cacao, 1 jumatate de lingurita cafea macinata, , pentru sirop:, apa 500 ml, 4 linguri zahar, 1 lingurita esenta de rom, , pentru ornat:, cirese dupa gust, 200 ml frisca lichida, 150 g ciocolata cu lapte, Fulgi de ciocolata

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 40 min

1 vot

Mod de preparare



Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam usor cu o spatula, ca sa ramana aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute. Cand este gata, se lasa la racit.



Siropul:

Se prepara siropul din apa cu zahar, iar dupa ce se ia focul, se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.



Pentru crema: se amesteca la robot sau cu mixerul untul pana se deschide la culoare, apoi se adauga zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa si cafeaua.



Decorul:

Se taie tortul si se insiropeaza.

Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine matasoasa si suficient de consistenta pentru ornat.

Se umple tortul cu crema de unt, se adauga si un strat subtire de frisca.

Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue sau pe baie de abur. Am fost multumita de ciocolata, glazura s-a intarit destul de repede, asa ca nu l-am mai dat la frigider sa se intareasca si am ornat imediat cu frisca. Se adauga si ciresele si se rade ciocolata.

Se da la frigider pana la servire.



Portii: 15

Timp: 2h 40min

Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cu-ciocolata-si-cirese.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si cirese

Tort cu ciocolata si cirese

Pentru inceput se pun ciresile intr-un vas si se toarna peste ele visinata. Blat: Pe baie de abur

17 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu ciocolata alba si cirese

Tort cu ciocolata alba si cirese

Intr-un castron batem spuma albusurile cu zaharul, separat mixam ouale cu un praf de sare, uleiul

0 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornel , 22 februarie 2018

    Interesant cum ai decorat, iar de bun nici nu comentez, este foarte bun.

  • Fara foto

    Viorica , 05 noiembrie 2017

    Foarte bun, frumos decorat, imi place,felicitari.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri nuca
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de unt:
  • 1 pachet unt
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 1 jumatate de lingurita cafea macinata
  • pentru sirop:
  • apa 500 ml
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • pentru ornat:
  • cirese dupa gust
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Fulgi de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Cornel

Interesant cum ai decorat, iar de bun nici nu comentez, este foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaoa si faina. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao