Tort cu ciocolata si cirese

Se separa ouale.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata si cirese

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri nuca
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de unt:
  • 1 pachet unt
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 1 jumatate de lingurita cafea macinata
  • pentru sirop:
  • apa 500 ml
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • pentru ornat:
  • cirese dupa gust
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam usor cu o spatula, ca sa ramana aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute. Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul:

Se prepara siropul din apa cu zahar, iar dupa ce se ia focul, se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Pentru crema: se amesteca la robot sau cu mixerul untul pana se deschide la culoare, apoi se adauga zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa si cafeaua.

Decorul:

Se taie tortul si se insiropeaza.

Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine matasoasa si suficient de consistenta pentru ornat.

Se umple tortul cu crema de unt, se adauga si un strat subtire de frisca.

Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue sau pe baie de abur. Am fost multumita de ciocolata, glazura s-a intarit destul de repede, asa ca nu l-am mai dat la frigider sa se intareasca si am ornat imediat cu frisca. Se adauga si ciresele si se rade ciocolata.

Se da la frigider pana la servire.

Portii: 15

Timp: 2h 40min

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cu-ciocolata-si-cirese.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor