Pentru blat, se incinge cuptorul la 180°
Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea scortisoara si cuisoarele macinate.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza cate un ou pe rand urmate de coaja rasa si zeama de lamaie.Se inglobeaza in final ingredientele uscate si se toarna aluatul obtinut in forma pregatita.Se da la copt 50-60 minute pan acand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 2 parti pe orizontala.
Pentru crema, se topeste ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un vas se pun 100 ml frisca si se bat apoi se incorporeaza ciocolata racita.Intr-un lat vas se bat inca 100 ml frisca in care se incorporeza ulterior gemul de caise.Restul de frisca se bate simplu.
Pentru asamblare, se aseaza un blat pe farfurie, se unge cu crema de ciocolata, se acopera cu un alt blat, se unge cu crema cu gem, se acopera cu al 3-lea blat apoi intreg tortul se decoreaza cu frisca ramasa.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii