autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort cu ciocolata si gem de caise

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2010

Ingrediente
Pebtru blat, 200 gr faina, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, 1 lingurita scortisoara macinata, ¼ lingurita cuisoare macinate, 200 gr unt, la temperatura camerei, 200 gr zahar, 3 oua, coaja rasa si zeama de la 1 lamaie, , Pentru umplutura si decor, 300-500 ml frisca lichida, 125 gr ciocolata cu lapte, 4 linguri gem de caise

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, se incinge cuptorul la 180°
Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea scortisoara si cuisoarele macinate.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza cate un ou pe rand urmate de coaja rasa si zeama de lamaie.Se inglobeaza in final ingredientele uscate si se toarna aluatul obtinut in forma pregatita.Se da la copt 50-60 minute pan acand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 2 parti pe orizontala.
Pentru crema, se topeste ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un vas se pun 100 ml frisca si se bat apoi se incorporeaza ciocolata racita.Intr-un lat vas se bat inca 100 ml frisca in care se incorporeza ulterior gemul de caise.Restul de frisca se bate simplu.
Pentru asamblare, se aseaza un blat pe farfurie, se unge cu crema de ciocolata, se acopera cu un alt blat, se unge cu crema cu gem, se acopera cu al 3-lea blat apoi intreg tortul se decoreaza cu frisca ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Charlotte cu pavesini si panettone

Charlotte cu pavesini si panettone

pregatim crema ca la tiramisù: Mixam ouale cu zaharul pana devin o crema densa,incorporam mascarpone

4 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Prajitura vivi

Prajitura vivi

Crema de vanilie:am amestecat amidonul,4 galbenusuri,zaharul tos si 500 ml lapte.Am pus sa fiarba

0 voturi    0 comentarii
12h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirela , 12 decembrie 2013

    super

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Foarte frumos!Felicitari!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Ce bine arata..........felicitari pentru ornament.....nota maxima*****

Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • Pebtru blat
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita cuisoare macinate
  • 200 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • Pentru umplutura si decor
  • 300-500 ml frisca lichida
  • 125 gr ciocolata cu lapte
  • 4 linguri gem de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirela

super

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cremos cu mere și frișcă