Ingrediente
5 oua, 7 linguri de zahar, 1 esenta rom, 2 linguri de cacao, 5 linguri de faina, putin praf de copt, 3 linguri ulei, Crema:, 300 g ciocolata alba, 300 g frisca lichida se topesc impreuna si se mixeaza dupa racire., Crema neagra:, 200 g ciocolata neagra, 150 g frisca se topesc impreuna si dupa racire se mixeaza foarte bine ., visine din compot, Decor:, 300 g alune coapte si tocate marunt, 100 g ciocolata si 250 g frisca, 100 g de ciocolata se topeste impreuna cu 100 g frisca pentru glzura tortului ., 150 ml frisca pentru ornat sirop 150 g zahar se topeste pe foc apoi se adauga 200 ml apa si dupa ce fierbe putin dam vasul de pe foc si aduagam 1 esenta de rom .
Dificultate: Medie | Timp: 5h 40 min
6 voturi
Mod de preparare
Punem un blat in tava in care l-am copt, insiropam putin, punem bastonase din crema neagra peste blat apoi intre ele visine. Acoperim cu crema alba apoi cu al doilea blat. Insiropam, adaugam la fel bastonase de crema neagra, visine si apoi crema alba. Acoperim cu blatul 3 si insiropam. Dam tortul al rece pentru 1 - 2 ore.
Rasturnam pe un platou si il ornam. Pe margine se pun alunele tocate apoi desupra turnam ciocolata topita cu frisca. La final cu o punga trasam o bordura frumoasa si punem cateva floricele pe care acum el putem gasii si in comert.