Separam ouale, mixam foarte bine albusul impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si apoi le punem peste albus si amestecam incet cu o lingura sau tel. Apoi cernem faina impreuna cu praful de copt si cacao si amestecam incet pana se omogenizeaza. Punem la copt aluatul la foc potrivit si dupa ce se raceste taiem blatul in 3 fasii subtirele.
Punem un blat in tava in care l-am copt, insiropam putin, punem bastonase din crema neagra peste blat apoi intre ele visine. Acoperim cu crema alba apoi cu al doilea blat. Insiropam, adaugam la fel bastonase de crema neagra, visine si apoi crema alba. Acoperim cu blatul 3 si insiropam. Dam tortul al rece pentru 1 - 2 ore.
Rasturnam pe un platou si il ornam. Pe margine se pun alunele tocate apoi desupra turnam ciocolata topita cu frisca. La final cu o punga trasam o bordura frumoasa si punem cateva floricele pe care acum el putem gasii si in comert.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii