Tort cu ciocolata si visine

Timp pregatire
340 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata  si visine

Ingrediente

  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri de faina
  • putin praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • Crema:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 g frisca lichida se topesc impreuna si se mixeaza dupa racire.
  • Crema neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 g frisca se topesc impreuna si dupa racire se mixeaza foarte bine .
  • visine din compot
  • Decor:
  • 300 g alune coapte si tocate marunt
  • 100 g ciocolata si 250 g frisca
  • 100 g de ciocolata se topeste impreuna cu 100 g frisca pentru glzura tortului .
  • 150 ml frisca pentru ornat sirop 150 g zahar se topeste pe foc apoi se adauga 200 ml apa si dupa ce fierbe putin dam vasul de pe foc si aduagam 1 esenta de rom .

Mod de preparare

Separam ouale, mixam foarte bine albusul impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si apoi le punem peste albus si amestecam incet cu o lingura sau tel. Apoi cernem faina impreuna cu praful de copt si cacao si amestecam incet pana se omogenizeaza. Punem la copt aluatul la foc potrivit si dupa ce se raceste taiem blatul in 3 fasii subtirele.

Punem un blat in tava in care l-am copt, insiropam putin, punem bastonase din crema neagra peste blat apoi intre ele visine. Acoperim cu crema alba apoi cu al doilea blat. Insiropam, adaugam la fel bastonase de crema neagra, visine si apoi crema alba. Acoperim cu blatul 3 si insiropam. Dam tortul al rece pentru 1 - 2 ore.

Rasturnam pe un platou si il ornam. Pe margine se pun alunele tocate apoi desupra turnam ciocolata topita cu frisca. La final cu o punga trasam o bordura frumoasa si punem cateva floricele pe care acum el putem gasii si in comert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise