autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort cu cocos si crema de lamaie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
Pentru blaturile de aluat, •2 ¼ cesti faina, cernuta, •1 ½ ceasca zahar, •1 ceasca nuca de cocos prajita, •2 lingurite praf de copt, •1 lingurita sare, •½ ceasca ulei, •7 oua, separate, •¾ ceasca apa, •1 lingurita esenta de vanilie, •3 albusuri, •3 linguri zeama de lamaie, Pentru crema de lamaie, • zeama de la 1 lamaie, •6 oua, •2 galbenusuri, •1 ceasca zahar, •200 gr unt sau margarina Rama, •2 lingurite coaja rasa de lamaie, •4 lingurite esenta de lamaie, Pentru crema de cocos, •4 linguri zahar pudra, •2 lingurite amidon de porumb, •200 ml frisca lichida, •½ lingurita vanilie, •1 ceasca nuca de cocos prajita, plus pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

21 voturi

Mod de preparare

1. Pentru prepararea blatului de aluat, incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Intr-un bol mare, amesteca faina, tot zaharul fara 2 linguri, nuca de cocos, praful de copt si sarea.Fa o roata in centru si adauga uleiul, galbenusurile, apa si vanilia.Bate-le cu mixerul pana se obtine un amestec omogen.Bate putin albusurile, adauga amidonul si bate-le pana devin spuma.Adauga 2 linguri zahar ramas la albusuri si bate-le pana ce devin spuma tare.Cu grija, inglobeaza albusurile batute in amestecul cu faina.Toarna amestecul intr-o tava de copt rotunda ce are un tub in centru.Treci cu unt cutit prin aluat pentru a sparge orice bule de aer, apoi coace-l 1h – 1h 15 minute pana cand aluatul sare inapoi la atingere (nu deschide usa cuptorului pana ce nu trec cel putin 50 minute).Rastoarna tava si lasa aluatul sa se raceasca 1h 30 minute.Desprinde marginile aluatului cu un cutit lung, apoi scoate-l din tava.
2. Pentru prepararea cremei de lamaie, amesteca zeama de lamaie cu ouale, galbenusul, zaharul si coaja de lamaie intr-un bol, la bain-marie.Adauga untul/margarina si amesteca din cand in cand pana ce crema se va ingrosa, aprox. 10-15 minute.Ia crema de pe foc,adauga esenta de lamaie, amesteca, apoi acoper-o cu o folie de plastic direct pe suprafata ei si las-o sa se raceasca complet.
3. Pentru prepararea cremei de cocos, amesteca zaharul pudra cu amidonul intr-o cratita, apoi adauga treptat 50 ml frisca lichida.Lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, timp de cateva secunde.Pune acest amestec intr-un bol si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.Adauga vanilia si amesteca.Bate spuma restul de frisca .Adaua amestecul cu zahar in frisca batuta, putin cate putin,amestecand constanat pana ce se obtine o spuma tare.Inglobeaza nuca de cocos.
4. Pentru asamblarea tortului, taie blatul de aluat in 3.Intinde ½ din crema de lamaie pe primul blat, iar deasupra aseaza al 2-lea blat.Repeta procedura cu crema de lamaie si blatul ramas.Folosind un cutit cu varf rotund sau o spatula, intinde crema de cocos peste intreg tortul.Orneaza-l cu nuca de cocos prajita si sos caramel.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cocos si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pancakes Marocane-Baghrir

Pancakes Marocane-Baghrir

Puneti intr-un blender,gris,faina,oua,bicarbonat de sodiu,sare,zahar,si apa si amestecati cam 3 minute. Apoi,adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort

Tort "fiert"

Se freaca galbenusurile cu 350g zahar, se adauga 4 linguri faina si jumatate de litru lapte (treptat,

5 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit tortul cu crema de lamaie dupa reteta Laurei, dar am folosit o forma rotunda pentru blat. Este delicios, imi plac grozav cremele acrisoare. Multumesc pentru reteta.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 09 mai 2011

    mmmmmmmm........combinatia perfecta..cocos si lamaie. Imi place la nebunie, reteta perfecta :)

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Imi place crema de lamaie.Si tortul meu are crema de lamaie...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

    Foarte fin.Felicitari!*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Un tort ca de zapada.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      Super arata,felicitari.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Foarte bine arata si mor dupa aroma de lamaie. Am sa-l incerc cu siguranta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Cred ca e o nebunie

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Arata minunat tortul tau...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Un tort racoritor care arata foarte bine.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Chiar nu pot sa las un comentariu,apar pozele pana la 7 si apoi nu se mai vede nimic,imi pare tare rau ca nu pot sa vad poza cu produsul terminat,final.Eu stiu ca ai cele mai frumoase prajituri si torturi,dar daca nu pot sa vad ce a iesit de fapt........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru blaturile de aluat
  • •2 ¼ cesti faina
  • cernuta
  • •1 ½ ceasca zahar
  • •1 ceasca nuca de cocos prajita
  • •2 lingurite praf de copt
  • •1 lingurita sare
  • •½ ceasca ulei
  • •7 oua
  • separate
  • •¾ ceasca apa
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •3 albusuri
  • •3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru crema de lamaie
  • • zeama de la 1 lamaie
  • •6 oua
  • •2 galbenusuri
  • •1 ceasca zahar
  • •200 gr unt sau margarina Rama
  • •2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • •4 lingurite esenta de lamaie
  • Pentru crema de cocos
  • •4 linguri zahar pudra
  • •2 lingurite amidon de porumb
  • •200 ml frisca lichida
  • •½ lingurita vanilie
  • •1 ceasca nuca de cocos prajita
  • plus pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Andra (Chef de cuisine)

mmmmmmmm........combinatia perfecta..cocos si lamaie. Imi place la nebunie, reteta perfecta :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe