autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu crema ciocolata Andreea

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Ingrediente
Blatul, , 200 g faina, 6 oua, 150 g zahar, 150 g miez de nuca macinat fin, 100 g ciocolata menaj, 50 g unt, 1 plic zahar vanilat, 1 jumatate de lingurita de sare, , Crema, , 200 g ciocolata menaj, , 200 g miez de nuca sfar�mata, , Siropul, , 100g zahar, 100ml apa, 4 linguri rom, 1 plic zahar vanilat, , Frisca pentru ornat si trandafiri din cofetarie.

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Pentru blat

Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea;

Se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga in \"ploaie\" faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor;

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit;

Cand blatul s-a racit, se taie in trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecad, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.

Pentru crema

Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, mai putin nuca, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat;

Se presara nuca pisata si se suprapun straturile tortului.
Se orneaza cu frisca si se pun dupa plac ornamente eu am cumparat din cofetarioe trandafirii si firele de ciocolata.
Acest tort l-am facut pentru aniversarea de 8 ani a fiicei mele Andreea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ciocolata Andreea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort aromat

Tort aromat

Blat alb: 6 oua 250 gr zahar 300 gr faina 10 linguri de apa fiarta 1 praf de copt Un praf

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stancuta Fundiur , 09 noiembrie 2014

    am sa fac si eu pt andreea mea tot la 8 ani

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Ce frumosssssss!!!!!!!!!

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    bun

    • Fara foto

      Monica18 , 30 aprilie 2010

      foarte frumos! felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Minunat, frumos!

    • Fara foto

      PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Da fetelor doar ciocolata menaj si nuca macinata. Scuze ca nu am precizat. Ciocolata se topeste pe Bain Marie si apoi se amesteca cu nuca.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Tortul trebuie sa fie f bun.........sa-ti traiasca fata si sa te bucuri de ea.La multi ani Andreea :))

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Spune-ne te rog,care sunt ingredientele pentru crema pe care trebuie sa le amestecam cu mixerul?2oogr ciocolata de menaj si 200gr nuca???

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Buna Petruta, vreau sa te intreb ceva: pentru crema se foloseste doar ciocolata menaj si nuca? sau ai uitat sa pui celelalte ingrediente? Se poate intampla sa-ti scape. Sper sa nu te superi pentru ca te-am intrebat. Toate cele bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

12 voturi

Ingrediente

  • Blatul
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinat fin
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • Crema
  • 200 g ciocolata menaj
  • 200 g miez de nuca sfar�mata
  • Siropul
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Frisca pentru ornat si trandafiri din cofetarie.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce frumosssssss!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Fluturas