autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Tort cu crema de ciocolata

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru blat, * 3 oua, * 3 linguri de zahar fin, * 3 linguri apa calda, * 1 lingura cacao, * 1 lingurita praf de copt, * 1 lingurita esenta de rom, * 50 g biscuiti obisnuiti, , Pentru crema, * 200 ml smantana grasa, * 100 g ciocolata neagra, * 50 g unt, * 2 linguri miere de albine, , Pentru decor, * 250 g biscuiti obisnuiti, * 70 ml lapte, * 70 g ciocolata neagra, * 50 g unt, * pasta de zahar, * mai folosim 100 g ciocolata neagra, 50 g unt, 70 g frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Preparare blat
Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5 minute.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se trec prin sita, apoi se adauga treptat peste oua amestecand cu un tel.
Se adauga esenta de rom si apa calda omogenizand bine compozitia.
La sfarsit se pun biscuitii rupti bucati mici amestecand usor cu o spatula.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30 minute.

Preparare crema
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si putina smantana.
Restul de smantana se bate spuma tare cu mierea de albine.
Ciocolata topita si racita putin se amesteca cu smantana batuta si da la rece pentru cel putin o ora.

Preparare oua pentru decor
Biscuitii obisnuiti se rup bucati foarte mici sau se trec prin robotul de bucatarie.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si laptele, apoi se lasa sa se raceasca 2 minute.
Se adauga ciocolata topita peste biscuiti si se amesteca usor.
Cu mana usor umeda formam ouale, le invelim in foile alimentara si lasam sa se raceasca.
Se indeparteaza folia, se ung cu putin unt si se imbraca in pasta de zahar.

Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insirpoeaza cu un sirop fiert si racit din apa,zahar si esenta de rom.
Se aseaza primul blat pe un platou se pune crema de ciocolata (pastram putina crema pentru ornarea tortului)si se aseaza al doilea blat.Se da la frigider cel putin doua ore.
Intre timp topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul si frisca lichida.Se lasa sa se raceasca cateva minute.
Cu ajutorul unui pos se fac linii mici de ciocolata care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru cel putin 30 minute.
Se dezlipesc liniile de ciocolata de pe hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.
Se imbraca tortul cu crema de ciocolata si se decoreaza cu liniile de ciocolata si cu ouale imbracate in pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu cremă de ciocolată și nucă

Tort cu cremă de ciocolată și nucă

Blat: Se bat ouăle cu zahărul, până când acesta din urmă se topește, apoi se adaugă treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de portocale si ciocolata

Tort cu crema de portocale si ciocolata

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat . Se

3 voturi    2 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 3 oua
  • * 3 linguri de zahar fin
  • * 3 linguri apa calda
  • * 1 lingura cacao
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingurita esenta de rom
  • * 50 g biscuiti obisnuiti
  • Pentru crema
  • * 200 ml smantana grasa
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 50 g unt
  • * 2 linguri miere de albine
  • Pentru decor
  • * 250 g biscuiti obisnuiti
  • * 70 ml lapte
  • * 70 g ciocolata neagra
  • * 50 g unt
  • * pasta de zahar
  • * mai folosim 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 70 g frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Invartita cu mere