autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Tort cu crema de ciocolata

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru blat, * 3 oua, * 3 linguri de zahar fin, * 3 linguri apa calda, * 1 lingura cacao, * 1 lingurita praf de copt, * 1 lingurita esenta de rom, * 50 g biscuiti obisnuiti, , Pentru crema, * 200 ml smantana grasa, * 100 g ciocolata neagra, * 50 g unt, * 2 linguri miere de albine, , Pentru decor, * 250 g biscuiti obisnuiti, * 70 ml lapte, * 70 g ciocolata neagra, * 50 g unt, * pasta de zahar, * mai folosim 100 g ciocolata neagra, 50 g unt, 70 g frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Preparare blat
Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5 minute.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se trec prin sita, apoi se adauga treptat peste oua amestecand cu un tel.
Se adauga esenta de rom si apa calda omogenizand bine compozitia.
La sfarsit se pun biscuitii rupti bucati mici amestecand usor cu o spatula.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30 minute.

Preparare crema
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si putina smantana.
Restul de smantana se bate spuma tare cu mierea de albine.
Ciocolata topita si racita putin se amesteca cu smantana batuta si da la rece pentru cel putin o ora.

Preparare oua pentru decor
Biscuitii obisnuiti se rup bucati foarte mici sau se trec prin robotul de bucatarie.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si laptele, apoi se lasa sa se raceasca 2 minute.
Se adauga ciocolata topita peste biscuiti si se amesteca usor.
Cu mana usor umeda formam ouale, le invelim in foile alimentara si lasam sa se raceasca.
Se indeparteaza folia, se ung cu putin unt si se imbraca in pasta de zahar.

Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insirpoeaza cu un sirop fiert si racit din apa,zahar si esenta de rom.
Se aseaza primul blat pe un platou se pune crema de ciocolata (pastram putina crema pentru ornarea tortului)si se aseaza al doilea blat.Se da la frigider cel putin doua ore.
Intre timp topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul si frisca lichida.Se lasa sa se raceasca cateva minute.
Cu ajutorul unui pos se fac linii mici de ciocolata care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru cel putin 30 minute.
Se dezlipesc liniile de ciocolata de pe hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.
Se imbraca tortul cu crema de ciocolata si se decoreaza cu liniile de ciocolata si cu ouale imbracate in pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Pregatim blatul de pandispan: Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine

15 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Pasul 1 Aluatul se lasă la decongelat timp de 15 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 3 oua
  • * 3 linguri de zahar fin
  • * 3 linguri apa calda
  • * 1 lingura cacao
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingurita esenta de rom
  • * 50 g biscuiti obisnuiti
  • Pentru crema
  • * 200 ml smantana grasa
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 50 g unt
  • * 2 linguri miere de albine
  • Pentru decor
  • * 250 g biscuiti obisnuiti
  • * 70 ml lapte
  • * 70 g ciocolata neagra
  • * 50 g unt
  • * pasta de zahar
  • * mai folosim 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 70 g frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Inimioare de marțipan
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania