Blat: Se bat ouăle cu zahărul, până când acesta din urmă se topește, apoi se adaugă treptat restul ingredientelor și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Se pune compoziția în forma rotundă de tort și se dă la cuptor pentru app. 30 de minute. Când e gata (trece testul scobitorii), se scoate din tavă și se lasă la răcit.
Siropul: Cât timp blatul de tort e la cuptor, se prepară siropul. Se pun la fiert apa cu zahărul, la foc mic, până când se topește tot zahărul. Se oprește focul și se adaugă 1 linguriță de esență de rom. Se lasă la răcit.
Crema: Se amestecă laptele cu făina până când se încorporează, apoi se pune la foc și se adaugă treptat restul ingredientelor sub amestecare continuă, la foc mic, până când se obține o cremă de ciocolată cremoasa și densă.
După ce s-a răcit blatul se taie în 3 părți egale, se însiropează fiecare parte, apoi se montează tortul: blat, cremă de ciocolată, nucă tocată, puțină cremă din loc în loc pentru a se prinde de următoarea parte de blat, peste care se întinde uniform cremă de ciocolată, se presară nucă tocată pe toată suprafața, se adaugă puțină cremă din loc în loc pentru a se prinde de ultima parte de blat și se termină cu un strat de cremă ce se întinde uniform.
Pentru a nu se deplasa straturile de blat, eu am adăugat cercul de la tava reglabilă de tort și am dat la rece pentru 6 ore. Între timp se pregătește decorul. De această dată eu am folosit 1 plic glazură ciocolată neagră de la Dr. Oetker, dar merge la fel de bine cu 1 tabletă de ciocolată topită la bain-marie. Se pregătește glazura conform instrucțiunilor de pe plic, se desenează pe o foaie câteva forme dorite care se plasează apoi sub hârtia de copt, apoi se trasează, cu poșul, ciocolată pe conturul formei și se dă la rece. Pentru formele rulate, se trasează linii perpendiculare și pe diagonală direct pe hârtia de copt, apoi rulează și se pune într-un pahar, pentru a-și păstra forma rotundă, după care se dă la congelator pentru a se întări cât mai repede. Pentru formele semirotunde se trasează linii de ciocolată pe un cub de gheață și se așteaptă 2-3 minute până se mai topește gheața, apoi se îndepărtează decorul de ciocolată.
După ce s-a răcit tortul, se scoate cercul metalic, se ornează cu cremă și marginea tortului, apoi se scrie textul dorit cu ajutorul creioanelor decor și se adaugă formele de ciocolată, după care se presară fulgii de zăpadă.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii