autor:

Mirela_Neagu

» » Dulciuri diverse

Tort cu cremă de ciocolată și nucă

Autor: Mirela_Neagu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirela_Neagu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 6 ouă, 2 căni zahăr, 2 căni făină, 1 linguriță amoniac, 2 linguri cacao, Pentru sirop:, 1 cană apă, 1/2 cană zahăr, 1 linguriță esență de rom, Pentru cremă:, 4 căni lapte, 1 cană făină, 1 cană zahăr, 1 pachet unt, 2 cuburi de ciocolată menaj, 1 plic cacao, Pentru decor:, 1 tabletă de ciocolată cu lapte (sau 1 plic glazură ciocolată neagră Dr. Oetker), hârtie de copt, Adițional:, 200g miez de nucă tocat, Creioane decor Dr. Oetker, Ornamente fulgi dulci de zăpadă Dr. Oetker

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat: Se bat ouăle cu zahărul, până când acesta din urmă se topește, apoi se adaugă treptat restul ingredientelor și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Se pune compoziția în forma rotundă de tort și se dă la cuptor pentru app. 30 de minute. Când e gata (trece testul scobitorii), se scoate din tavă și se lasă la răcit.

Siropul: Cât timp blatul de tort e la cuptor, se prepară siropul. Se pun la fiert apa cu zahărul, la foc mic, până când se topește tot zahărul. Se oprește focul și se adaugă 1 linguriță de esență de rom. Se lasă la răcit.

Crema: Se amestecă laptele cu făina până când se încorporează, apoi se pune la foc și se adaugă treptat restul ingredientelor sub amestecare continuă, la foc mic, până când se obține o cremă de ciocolată cremoasa și densă.

După ce s-a răcit blatul se taie în 3 părți egale, se însiropează fiecare parte, apoi se montează tortul: blat, cremă de ciocolată, nucă tocată, puțină cremă din loc în loc pentru a se prinde de următoarea parte de blat, peste care se întinde uniform cremă de ciocolată, se presară nucă tocată pe toată suprafața, se adaugă puțină cremă din loc în loc pentru a se prinde de ultima parte de blat și se termină cu un strat de cremă ce se întinde uniform.

Pentru a nu se deplasa straturile de blat, eu am adăugat cercul de la tava reglabilă de tort și am dat la rece pentru 6 ore. Între timp se pregătește decorul. De această dată eu am folosit 1 plic glazură ciocolată neagră de la Dr. Oetker, dar merge la fel de bine cu 1 tabletă de ciocolată topită la bain-marie. Se pregătește glazura conform instrucțiunilor de pe plic, se desenează pe o foaie câteva forme dorite care se plasează apoi sub hârtia de copt, apoi se trasează, cu poșul, ciocolată pe conturul formei și se dă la rece. Pentru formele rulate, se trasează linii perpendiculare și pe diagonală direct pe hârtia de copt, apoi rulează și se pune într-un pahar, pentru a-și păstra forma rotundă, după care se dă la congelator pentru a se întări cât mai repede. Pentru formele semirotunde se trasează linii de ciocolată pe un cub de gheață și se așteaptă 2-3 minute până se mai topește gheața, apoi se îndepărtează decorul de ciocolată.

După ce s-a răcit tortul, se scoate cercul metalic, se ornează cu cremă și marginea tortului, apoi se scrie textul dorit cu ajutorul creioanelor decor și se adaugă formele de ciocolată, după care se presară fulgii de zăpadă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de ciocolată și nucă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse

"Tort Festiv " cu blat de ciocolata si nuca si trei creme distincte (umpluturi)

Fiind o creatie proprie am denumit acest tort,"tort festiv", fiind ceva deosebit. Chiar daca pare

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Torturi
Croissant cu nuttela si nuca

Croissant cu nuttela si nuca

Aceste croissante rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 2 căni zahăr
  • 2 căni făină
  • 1 linguriță amoniac
  • 2 linguri cacao
  • Pentru sirop:
  • 1 cană apă
  • 1/2 cană zahăr
  • 1 linguriță esență de rom
  • Pentru cremă:
  • 4 căni lapte
  • 1 cană făină
  • 1 cană zahăr
  • 1 pachet unt
  • 2 cuburi de ciocolată menaj
  • 1 plic cacao
  • Pentru decor:
  • 1 tabletă de ciocolată cu lapte (sau 1 plic glazură ciocolată neagră Dr. Oetker)
  • hârtie de copt
  • Adițional:
  • 200g miez de nucă tocat
  • Creioane decor Dr. Oetker
  • Ornamente fulgi dulci de zăpadă Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Mirela_Neagu
Negresă tricoloră

Negresă tricoloră

Zaharul, untul si laptele, impreuna cu cacaua, se pun la topit, la foc mic, pana dau in clocot, dupa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Mod de preparare: Se unge tava cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogosi pufoase cu lamaie