Tort cu crema de lamaie

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blat
  • -6 oua intregi
  • -4 linguri de apa
  • -10 linguri de faina
  • -10 linguri de zahar
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -1 praf de copt
  • -1 pachet de zahar vanilat
  • Pentru crema de lamaie
  • -500 ml lapte
  • -3 linguri cu varf de faina
  • -300 grame zahar
  • -250 grame unt nesarat
  • -1 pachet de zahar vanilat
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • Pentru decor
  • -oua de ciocolata
  • -2 batoane de ciocolata Flakes( fulgi de ciocolata)

Mod de preparare

Blatul

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa.

Se adauga galbenusele, faina, coaja rasa de lamaie si portocala,praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Dupa ce am amestecat bine compozitia pentru blat, se unge cu ulei o forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 26 cm si se presara cu faina.

Se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 50 de minute sau facem proba cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se taie in 3 parti egale.

Crema

Se pun intr-un castron cele 3 linguri de faina si se amesteca treptat cu lapte ca sa nu se faca cocolosi; se subtiaza ca si budinca.

Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si se amesteca incontinuu ca sa nu se prinda.

Cand laptele fierbe, se toarna faina si se amesteca incontinuu pana a fiert si s-a ingrosat.

Se pune crema la racit, amestecand-o din cand in cand.

Se freaca untul spuma cu zaharul vanilat, apoi se adauga treptat crema fiarta pana devine spumoasa.

Se adauga coaja rasa de lamaie si treptat sucul de lamaie , cu mare grija sa nu se taie crema.

Se umple blatul cu crema si se decoreaza cu ouale si fulgii de ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor