Tort cu crema de lime

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de lime

Ingrediente

  • pentru blat (diametru 22cm):
  • 180g biscuiti simpli
  • 60g unt
  • 2 linguri de apa
  • pentru crema:
  • 500ml iaurt simplu
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 12g gelatina alimentara
  • 3 lime
  • 200ml smantana pentru frisca
  • pentru decor:
  • 1 lamaie, frunza de busuioc

Mod de preparare

Un tort ideal după masa de Pasti!

Pentru blat zdrobim biscuitii si îi amestecăm cu unt si apă.

Luăm o formă rotundă de tort si întindem aluatul uniform.

Într-un vas amestecăm iaurtul cu zahărul, zahărul vanilinat si gelatina si o punem la fiert. Amestecăm continuu, până se dizolvă zahărul si gelatina. Luăm de pe foc si o punem să se răcească. Stoarcem zeama de lime si adăugăm la cremă. Batem frisca si o încorporăm usor în cremă.

Punem toată crema pe aluatul din biscuiti, acoperim tortul cu folie alimentară si introducem în frigider pentru 12 ore, să se întărească.

Înlăturăm inelul si decorăm tortul cu felii de lămâie si frunză de busuioc.

Va doresc pofta bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura