autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Tort cu crema de nuca de cocos verde

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
4 oua+1 galbenus, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 1 praf de copt, 4 linguri apa, 1 budinca de nuca de cocos, 500 ml lapte, 2 linguri zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf pentru frisca, 1 glazura caramel, nuca de cocos verde, zmeura si mure pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.( albusurile se bat spuma , galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul. Adaugam faina cu praful de copt si apa daca este nevoie. Amestecam incet cu lingura albusurile batute spuma. Pandispanul se pune la copt in forma rotunda captusita cu hartie de copt)
Cat timp se coace blatul se prepara budinca de nuca de cocos conform indicatiilor de pe lic. La fel se prepara frisca.
Se poate face un sirop din 400 ml apa si 200 g zahar care se lasa sa se raceasca dupa ce au dat in clocot. Se adauga esenta de rom in sirop. Cu acest sirop sau cu ce sirop preferati se pot insiropa cele doua bucati ale blatului.
Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit , se taie in doua si se umple cu budinca de cocos racita in care am pus doua linguri nuca de cocos verde.
Se prepara glazura caramel conform indicatiilor si se pune glazura deasupra tortului.Acesta se orneaza cu nuca de cocos verde, mure , zmeura si frisca...sau cum doreste fiecare.
Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca de cocos verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecler

Ecler

Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune

13 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu cacao si crema de prune uscate

Briose cu cacao si crema de prune uscate

Briose: Intr-un bol se bate oul ca pentru omleta, se adauga fructoza si se mai freaca. Peste se adauga

11 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Foarte frumos Sidy, minunat, felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Oaches!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Imi place.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Superba prezentare,se vede ca este facut din suflet,ca tare bine arata.O idee foarte buna cu acest cocos colorat pe care il gasim in supermarket,mi-ai dat o idee nemaipomenita.Felicitari,le meriti cu prisosinta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Arata foarte bine !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      Arata foarte bine si in mod sigur are un gust grozav,aparte...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 oua+1 galbenus
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri apa
  • 1 budinca de nuca de cocos
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf pentru frisca
  • 1 glazura caramel
  • nuca de cocos verde
  • zmeura si mure pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos Sidy, minunat, felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare ?i zah?rul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine