autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Tort cu crema de nuca de cocos verde

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
4 oua+1 galbenus, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 1 praf de copt, 4 linguri apa, 1 budinca de nuca de cocos, 500 ml lapte, 2 linguri zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf pentru frisca, 1 glazura caramel, nuca de cocos verde, zmeura si mure pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.( albusurile se bat spuma , galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul. Adaugam faina cu praful de copt si apa daca este nevoie. Amestecam incet cu lingura albusurile batute spuma. Pandispanul se pune la copt in forma rotunda captusita cu hartie de copt)
Cat timp se coace blatul se prepara budinca de nuca de cocos conform indicatiilor de pe lic. La fel se prepara frisca.
Se poate face un sirop din 400 ml apa si 200 g zahar care se lasa sa se raceasca dupa ce au dat in clocot. Se adauga esenta de rom in sirop. Cu acest sirop sau cu ce sirop preferati se pot insiropa cele doua bucati ale blatului.
Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit , se taie in doua si se umple cu budinca de cocos racita in care am pus doua linguri nuca de cocos verde.
Se prepara glazura caramel conform indicatiilor si se pune glazura deasupra tortului.Acesta se orneaza cu nuca de cocos verde, mure , zmeura si frisca...sau cum doreste fiecare.
Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca de cocos verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Briose dietetice

Briose dietetice

Se bat ouale bine si se adauga toate ingredientele pentru blat. Se lasa 15-20 minute pentru a se

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Foarte frumos Sidy, minunat, felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Oaches!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Imi place.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Superba prezentare,se vede ca este facut din suflet,ca tare bine arata.O idee foarte buna cu acest cocos colorat pe care il gasim in supermarket,mi-ai dat o idee nemaipomenita.Felicitari,le meriti cu prisosinta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Arata foarte bine !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      Arata foarte bine si in mod sigur are un gust grozav,aparte...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 oua+1 galbenus
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri apa
  • 1 budinca de nuca de cocos
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf pentru frisca
  • 1 glazura caramel
  • nuca de cocos verde
  • zmeura si mure pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos Sidy, minunat, felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Lasagna dulce, cu branza si visine