Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.( albusurile se bat spuma , galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul. Adaugam faina cu praful de copt si apa daca este nevoie. Amestecam incet cu lingura albusurile batute spuma. Pandispanul se pune la copt in forma rotunda captusita cu hartie de copt)
Cat timp se coace blatul se prepara budinca de nuca de cocos conform indicatiilor de pe lic. La fel se prepara frisca.
Se poate face un sirop din 400 ml apa si 200 g zahar care se lasa sa se raceasca dupa ce au dat in clocot. Se adauga esenta de rom in sirop. Cu acest sirop sau cu ce sirop preferati se pot insiropa cele doua bucati ale blatului.
Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit , se taie in doua si se umple cu budinca de cocos racita in care am pus doua linguri nuca de cocos verde.
Se prepara glazura caramel conform indicatiilor si se pune glazura deasupra tortului.Acesta se orneaza cu nuca de cocos verde, mure , zmeura si frisca...sau cum doreste fiecare.
Pofta buna !!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii