autor:

Simona_Georgescu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2019

Ingrediente
Pentru blat:, 6 albusuri, 6 linguri zahar alb, 3 linguri faina alba, 3 linguri faina de migdale, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingurita coaja de lamaie rasa(bio), 3 linguri ulei de floarea soarelui, Pentru dulceata de capune(se foloseste doar jumatate):, 1 kg capsune, 400 gr zahar, Zeama de la ½ lamaie, Pentru crema bavareza:, 6 galbenusuri, 6 linguri zahar, 400 ml smantana pentru frisca, 1 plic extract de vanilie Finesse de la Dr. Oetker, 1 plic gelatina granule(10 gr), 50 ml apa rece, Pentru decor:, 50 gr ciocolata, 50 ml smantana pentru frisca, Capune, biscuiti, tablete de ciocolata cu menta

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se adauga faina alba, falna de migdale si praful de copt. Se amesteca cu o spatula cu miscari usoare de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 22 cm diametrul. Se da la cuptorul incins la 160 grade si se coace 30-35 minute, pana aluatul este ferm si usor rumen la suprafata. Se lasa sa se raceasca pe un grilaj.

Pentru dulceata de capsune: se curata fructele de codite, se taie in jumatati cele care sunt mai mari. Se adauga zaharul peste ele si se lasa cateva ore pana isi lasa siropul. Se strecoara fructele, siropul se pune intr-o craticioara si se fierbe pana se reduce la jumatate. Se adauga fructele si se fierbe dulceata pana capata consistenta dorita. Trebuie sa nu fie foarte groasa, doar este dulceata, dar nici foarte subtire. Am uitat sa va spun sa spumati dulceata atunci cand este necesar, dar asta se stie deja ) si sa puneti la final zeama de lamaie.

Gelatina se pune la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Se dizolva pe flacara foarte mica sau in cuptorul cu microunde. Se ia jumatate din dulceata inca calda, se pune peste dulceata exact 3 lingurite din gelatina dizolvata. Se amesteca si se lasa la temperatura camerei sa se raceasca. Restul de gelatina va fi folosita la crema.

Pentru crema: galbenusuri se mixeaza cu 3 linguri zahar alb pana se deschid la culoare si devin cremoase. Dupa ce am obtinut ceva asemanator cu o crema, punem vasul pe baie de aburi si amestecam cu un tel pana zaharul este complet topit si crema incepe sa se intareasca. Trebuie sa nu mai simtim gustul de ou crud. Frisca se mixeaza impreuna cu zaharul ramas, dar nu de tot. Pana incepe sa se tina de palete, dar totusi curge. Acum este momentul sa punem crema de oua si vanilia. Continuam mixarea pana obtinem consistenta dorita. La final adaugam restul de gelatina si mixam usor pentru ultima oara. Montarea tortului se face imediat.

Daca ati copt blatul intr-o forma cu margini detasabile luati inelul de la forma de tort, daca nu aveti faceti unul din hartie cartonata imbracata in folie alimentara. Se pune blatul de tort racit pe un platou si se monteaza inelul. Peste blat se pune dulceata, avand grija sa o distribuim uniform. Nu este nevoie de insiropat pentru ca blatul va absorbii din siropul lasat de dulceata. Se pune crema bavareza, se niveleaza cu o lingura. Se da tortul la frigider 3-4 ore sau pana a doua zi.

Pentru decor folositi fructe proaspete si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Torta cu nuci

Torta cu nuci

Într-un vas amestecăm gălbenuşurile de ou cu zahăr, apoi adăugăm făina, praful de copt şi

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura in straturi cu crema chantilly

Prajitura in straturi cu crema chantilly

Foaia se taie in 2sau 3 depinde de marime,si formam 3 dreptunghiuri de aceiasi dimensiune; Se inteapa

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar alb
  • 3 linguri faina alba
  • 3 linguri faina de migdale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa(bio)
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • Pentru dulceata de capune(se foloseste doar jumatate):
  • 1 kg capsune
  • 400 gr zahar
  • Zeama de la ½ lamaie
  • Pentru crema bavareza:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic extract de vanilie Finesse de la Dr. Oetker
  • 1 plic gelatina granule(10 gr)
  • 50 ml apa rece
  • Pentru decor:
  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • Capune
  • biscuiti
  • tablete de ciocolata cu menta

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură. Se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu Marzipan