autor:

Timea

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort cu frisca si caramel

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2012

Ingrediente
Blat, - 4 oua, - 150 gr zahar, - 150 gr faina, - 3 linguri lapte, - 3 linguri ulei, - 1 lingurita praf de copt, - un varf de sare, Crema 1:, - 500 ml frisca lichida indulcita, Crema 2:, - 1 pahar zahar - aprox 200 gr, - 1 pahar apa - aprox 220 ml, - 3 linguri faina, - 1 ou + 3 linguri zahar, - 125 gr unt, Sirop: 5-6 linguri din siropul ce il pregatim pentru crema caramel amestecat cu putina apa, Ornat: pastram din crema de frisca si pt ornat, - 100 ml frisca + 5 linguri crema caramel

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

53 voturi

Mod de preparare

Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pt a nu se lasa spuma. Turnam compozitia intr-o forma rotunda (am folosit o tava de 24 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute.
Dupa ce scoatem din cuptor lasam la racit apoi taiem blatul in 3.
Crema caramel: caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cand zaharul este complet caramelizat (atentie sa nu se arda) turnam apa, avand grija la aburii ce se formeaza deasupra sa nu ne ardem.
Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca complet. Punem deoparte intr-un bol 5-6 linguri din sirop.
Separat batem oul cu cele 3 linguri de zahar si adaugam apoi si faina. Amestecam cele doua compozitii si punem din nou pe foc la flacara mica amestecand mereu, pana obtinem o crema de consistenta unei budinci. Luam de pe foc si adaugam untul si amestecam pana se topeste. Lasam crema la racit. Din aceasta crema punem deoparte 5 linguri.
In acest timp pregatim si frisca mixand la inceput la viteza mica apoi la viteza maxima pana se intareste. Frisca o impartim in 3.
Acum ca avem totul pregatit, trecem la asamblare.
Asezam pe o farfurie prima foaie pe care o insiropam cu siropul obtinut din cele 5-6 linguri de sirop amestecate cu apa. Ungem prima foaie cu o parte din frisca. peste frisca punem jumatate din crema caramel si nevelam usor. Asezam apoi urmatoarea foia si la fel: o insiropam, frisca, crema caramel.
Asezam a treia foaie si o insiropam la randul ei. Imbracam tot tortul in frisca, avand grija sa lasam putina frisca si pt ornat.
Pentru ornat am folosit o parte din frisca pt. crema iar pentru partea mai inchisa la culoare am mixat separat 100 ml frisca cu cele 5 linguri din crema caramel.
Va asigur ca a iesit un tort fin, usor si nu foarte dulce in ciuda caramelului.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o

15 voturi    9 comentarii
3h 45 min
Torturi
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    oana , 27 august 2016

    Pai la inceput ziceti sa se pune de-o parte 5-6 linguri sirop,insa constat ca avem nevoie de 5-6 linguri x 3 pt insiropat cele 3 blaturi...

  • Fara foto

    Ana Preda , 08 noiembrie 2014

    Fenomenal arata

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    Arata delicios!

    • Fara foto

      Veronica Chiriluta , 21 februarie 2014

      Arata super am sal incerc cu siguranta♥

    • Fara foto

      Elena Corb , 30 ianuarie 2014

      MULTUMESC PUTIN SPUS UN DELICIUUUUUU

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

      delicios. bun pt. masa de craciun

    • Fara foto

      Angela Diaconu , 09 decembrie 2013

      Am sa-l incerc.Sunt sigura ca este foarte bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2013

      Am sa-l incerc... sigur are un gust minunat.*****

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2013

      nebunie!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      yammy good,arata nemaipomenit de bine!!

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2012

      Interesant si foarte apetisant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

53 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • - 4 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr faina
  • - 3 linguri lapte
  • - 3 linguri ulei
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - un varf de sare
  • Crema 1:
  • - 500 ml frisca lichida indulcita
  • Crema 2:
  • - 1 pahar zahar - aprox 200 gr
  • - 1 pahar apa - aprox 220 ml
  • - 3 linguri faina
  • - 1 ou + 3 linguri zahar
  • - 125 gr unt
  • Sirop: 5-6 linguri din siropul ce il pregatim pentru crema caramel amestecat cu putina apa
  • Ornat: pastram din crema de frisca si pt ornat
  • - 100 ml frisca + 5 linguri crema caramel

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

oana

Pai la inceput ziceti sa se pune de-o parte 5-6 linguri sirop,insa constat ca avem nevoie de 5-6 linguri x 3 pt insiropat cele 3 blaturi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
"Canute" cu inimioare