autor:

Mihaela11

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort cu frisca si portocale

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 ianuarie 2013

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru blat, -8 oua, -8 linguri de faina, -8 linguri de zahar, -1 plic zahar vanilat, -1 praf de copt, -coaja rasa de la o portocala, -coaja rasa si zeama de la o lamaie, Pentru crema, -250ml lapte, -30 g gelatina, -5 galbenusuri, -250 g zahar, -500 ml frisca lichida, -5-6 portocale, -2 linguri de zahar pentru batut frisca

Dificultate: Medie Timp: 4h

49 voturi

Mod de preparare

Blatul
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa.
Se adauga restul ingredientelor; se pune intr-o forma cu diametrul de 26 cm.
Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 45 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.
Se taie in 2 jumatati.
Crema
Gelatina de dizolva in laptele caldut si se lasa la frigider de seara pana dimineata.
Galbenusurile se amesteca cu 250 g de zahar , se adauga gelatin dizolvata in lapte si se incalzesc la foc mic pana s-a dizolvat complet gelatina
Dupa ce s-a racit putin se adauga frisca batuta cu 2 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si portocalele ramase de la ornate , taiate in bucatele mici.
Pregatirea tortului
Portocalele se curata de coaja si se feliaza.
Se tapeteaza cu feliile de portocale vasul in care vrem sa pregatim tortul.
Eu folosesc un vas de pyrex deoarece ii da tortului o forma piramidala.
Se pune un strat de crema peste portocale, avand grija sa o intindem si pe peretii laterali captusiti cu feliile de porocale.
Se pune primul blat, apoi crema si al doilea blat.
Se pune si pe al doilea blat un strat subtire de crema.
Se acopera cu folie transparenta si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se scoate din frigider, se lasa cateva minute si se rastoarna pe un platou.
Se decoreaza dupa gust.
Pentru un plus de aspect se pot folosi alternativ felii de portocale obisnuite si portocale cu miez rosu.
Se pot folosi in loc de blat si piscoturi de sampanie.
Pofta buna!
PS.Decorul este unul "de criza"; Ammanul este un oras construit pe 7 coline si am avut 3 zile de ninsoare abundenta( poate putin de necrezut pentru unii) in care strazile( care sunt in majoritate in panta)au fost inaccesibile.Astfel a trebuit sa ma descurc strict cu ce aveam acasa.De obicei fac acest tort cu 2 feluri de portocale: cu cele obisnuite si cu portocale cu miezul rosu; aceasta combinatie da un plus de aspect tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale cu frisca

Tort de portocale cu frisca

Acest minunat tort ma inspira cum da frigul pentru ca mirosul de portocale merge fantastic de bine

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blat: Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ionceanu (Chef de cuisine):

    A iesit frumos si gustos, multumesc pt reteta.

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine):

    Am pregatit acest tort ,insa eu am folosit 3 plicuri de frisca Dr Oetker si un plic crema de vanilie Dr Oetker.Aiesit delicios.

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Angela Toporan , 09 ianuarie 2016

    O sa fac intr o zi,promit

  • Fara foto

    Olteanu Ramona , 30 iulie 2015

    L-am făcut si eu este o nebunie este atât de fin...

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 20 martie 2015

    Genial...

    • Fara foto

      Mary Ardelean , 25 noiembrie 2014

      Acest tort eu l-am facut cu felii de portocale(cu coaja) confiate.

    • Fara foto

      Violeta Onofrei , 13 octombrie 2014

      blatul trebuie isiropat?

    • Fara foto

      Cristina Elena Hogiag-Stoian , 13 aprilie 2014

      super,,

    • Fara foto

      Elena Mihai , 30 decembrie 2013

      ESTE TARE BUN

    • Fara foto

      Ionela Onceanu , 27 noiembrie 2013

      cu siguranta am sa il fac,ms

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      multumesc Valentina

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      O minunatie...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Acest tort il mai prepar si cu felii de ananas din compot sau cu capsuni proaspete; iese foarte decorativ in ambele cazuri; cel cu ananas este mai usor de preparat. pofta buna!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Multumesc Cami si Florentina!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Felicitari pt.tortul tau "de criza".Cind e mai rau,asa sa fie. De muuuult,n-am facut tort de portocale.Dar,al meu,e altfel.Are in blat si nuca macinata.Iar,crema e,crema clasica,pt.tort. Al tau mi-a placut.E mai usor.

    • Simona

      Simona (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Perfect tort! Prezentare de nota 10! Salvat! Felicitari,Mihaela!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Arata super si cred ca este delicios !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Mihaela, felicitari e foarte frumos ornat! Si eu ornez cu citrice.

    • Gustul din bucatarie

      Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Uau! Arata intr-un mare fel!

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Foarte gustos si aratos tortul !Salvat

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      abia astept sa il fac... arata tare bine! *****

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Frumoasa prezentare. Cu siguranta e delicios

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Interesant montajul! Imi imaginez cum e si cu portoacle rosii! O minunatie!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Este foarte gustos si arata minunat !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

49 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru blat
  • -8 oua
  • -8 linguri de faina
  • -8 linguri de zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 praf de copt
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • Pentru crema
  • -250ml lapte
  • -30 g gelatina
  • -5 galbenusuri
  • -250 g zahar
  • -500 ml frisca lichida
  • -5-6 portocale
  • -2 linguri de zahar pentru batut frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Olteanu Ramona

L-am făcut si eu este o nebunie este atât de fin...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu bucati si crema de caramele