autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tort cu fructe

Autor: cornelia dicianu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cornelia dicianu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
300 gr. piscoturi de sampanie, 2 foi de prajitura din comert, o cutie compot de ananas, 200 gr caise uscate, 200 gr smochine uscate, stafide, 300ml frisca, 2 oua, 50 gr unt, 2 linguri faina, 200 gr, zahar, 250ml lapte, ornamente tort, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se decupeaza o foaie de prajitura la dimensiunea unei forme reglabile de tort. Se pune un strat subtire de crema de vanilie, apoi un strat de piscoturi inmuiate in siropul de la compotul de ananas. Se adauga alt strat de crema peste care se pun fructele taiate marunt si fierte in prealabil intr-un sirop la care se adauga o esenta de rom. Apoi inca un strat de crema si unul de piscoturi. Se termina cu un strat subtire de crema, peste care se pune a doua foaie de prajitura. Se desface usor forma si se imbraca tortul cu frisca. Se orneaza cu anansul taiat marunt ci cu bezele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TORT CU FRISCA SI FRUCTE

TORT CU FRISCA SI FRUCTE

Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort de fructe

Tort de fructe

se separa galbenusurile de albusuri. laptele, galbenusurile si 300g zahar se fieb la foc mic amestecand

9 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    trebuie sa fie tare gustos...

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. piscoturi de sampanie
  • 2 foi de prajitura din comert
  • o cutie compot de ananas
  • 200 gr caise uscate
  • 200 gr smochine uscate
  • stafide
  • 300ml frisca
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 200 gr
  • zahar
  • 250ml lapte
  • ornamente tort
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

trebuie sa fie tare gustos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Melci cu visine