Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat ne sunt necesare:
  • 3 ouă mari
  • o ceşcuţă cu lapte
  • o ceşcuţă cu ulei
  • 2 ceşcuţe cu zahăr
  • 4 ceşcuţe cu faină
  • sucul şi coaja de la o portocală
  • coaja rasă de lămâie
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • Pentru cremă ne sunt necesare:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată cu lapte
  • O păstaie de vanilie
  • Opţional: 50 g unt (85% grăsime)
  • Pentru însiropat ne sunt necesare:
  • 200 ml apă plată
  • 4 linguri cu zahăr
  • Sucul si coaja unei portocale
  • 100 gr fructe de pădure
  • Pentru ornat ne sunt necesare: 200 g ciocolată neagră de calitate

Mod de preparare

Pentru blat procedăm astfel:

Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm sucul de portocală. Omogenizăm compoziţia şi o turnăm într-o tavă de copt unsă cu unt sau ulei.

Pentru cremă procedăm astfel:

Punem frişca lichidă, într-un vas, la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugăm ciocolata ruptă în bucăţi mici.

Amestecăm uşor cu o spatulă până se topeşte complet.

Încorporăm untul si dăm vasul la rece pentru cateva ore.

Mixăm apoi câteva minute. Se va obţine o cremă fină, densă.

Pentru sirop procedăm astfel:

Fierbem apa cu zahărul, până ce acesta din urmă se topeşte complet. Adaugăm fructele de pădure, coaja de portocală şi sucul acesteia. Continuăm fierberea încă 3-4 minute, după care se lasă la răcit.

Pentru ansamblare:

După răcirea completă, se taie blatul în trei părţi egale. Se aşază pe un platou primul blat. Se însiropează si se adaugă o parte din cremă si fructele de pădure uniform, procedându-se la fel cu următoarele două blaturi. Tortul se îmbracă în crema rămasă şi se ornează cu fâşii de ciocolată şi fructe de pădure. (Pentru decor: Ciocolata se topeşte, se întinde fâşii pe o folie şi apoi se ruleaza în jurul tortului.).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise