Pentru blat procedăm astfel:
Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm sucul de portocală. Omogenizăm compoziţia şi o turnăm într-o tavă de copt unsă cu unt sau ulei.
Pentru cremă procedăm astfel:
Punem frişca lichidă, într-un vas, la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugăm ciocolata ruptă în bucăţi mici.
Amestecăm uşor cu o spatulă până se topeşte complet.
Încorporăm untul si dăm vasul la rece pentru cateva ore.
Mixăm apoi câteva minute. Se va obţine o cremă fină, densă.
Pentru sirop procedăm astfel:
Fierbem apa cu zahărul, până ce acesta din urmă se topeşte complet. Adaugăm fructele de pădure, coaja de portocală şi sucul acesteia. Continuăm fierberea încă 3-4 minute, după care se lasă la răcit.
Pentru ansamblare:
După răcirea completă, se taie blatul în trei părţi egale. Se aşază pe un platou primul blat. Se însiropează si se adaugă o parte din cremă si fructele de pădure uniform, procedându-se la fel cu următoarele două blaturi. Tortul se îmbracă în crema rămasă şi se ornează cu fâşii de ciocolată şi fructe de pădure. (Pentru decor: Ciocolata se topeşte, se întinde fâşii pe o folie şi apoi se ruleaza în jurul tortului.).
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii