Ingrediente
Pentru blat ne sunt necesare:, , 3 ouă mari, o ceşcuţă cu lapte, o ceşcuţă cu ulei, 2 ceşcuţe cu zahăr, 4 ceşcuţe cu faină, sucul şi coaja de la o portocală, coaja rasă de lămâie, 2 linguriţe cu praf de copt, , Pentru cremă ne sunt necesare:, , 500 ml frişcă lichidă, 300 g ciocolată cu lapte, O păstaie de vanilie, Opţional: 50 g unt (85% grăsime), , Pentru însiropat ne sunt necesare:, , 200 ml apă plată, 4 linguri cu zahăr, Sucul si coaja unei portocale, 100 gr fructe de pădure, , Pentru ornat ne sunt necesare: 200 g ciocolată neagră de calitate
Dificultate: Medie | Timp: 3h
13 voturi
Mod de preparare
Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm sucul de portocală. Omogenizăm compoziţia şi o turnăm într-o tavă de copt unsă cu unt sau ulei.
Pentru cremă procedăm astfel:
Punem frişca lichidă, într-un vas, la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugăm ciocolata ruptă în bucăţi mici.
Amestecăm uşor cu o spatulă până se topeşte complet.
Încorporăm untul si dăm vasul la rece pentru cateva ore.
Mixăm apoi câteva minute. Se va obţine o cremă fină, densă.
Pentru sirop procedăm astfel:
Fierbem apa cu zahărul, până ce acesta din urmă se topeşte complet. Adaugăm fructele de pădure, coaja de portocală şi sucul acesteia. Continuăm fierberea încă 3-4 minute, după care se lasă la răcit.
Pentru ansamblare:
După răcirea completă, se taie blatul în trei părţi egale. Se aşază pe un platou primul blat. Se însiropează si se adaugă o parte din cremă si fructele de pădure uniform, procedându-se la fel cu următoarele două blaturi. Tortul se îmbracă în crema rămasă şi se ornează cu fâşii de ciocolată şi fructe de pădure. (Pentru decor: Ciocolata se topeşte, se întinde fâşii pe o folie şi apoi se ruleaza în jurul tortului.).