autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru blat, 100 gr unt, 100 gr zahar brun, 3 oua, 300 gr crema de ciocolata cu alune de padure, 100 ml lapte, 200 gr faina, 50 gr cacao pudra, 50 gr praf de cappuccino cu vanilie, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, , Pentru crema, 150 ml frisca, 200 gr ciocolata cu lapte, topita si racita, 200 gr bomboane M&M’s, , Pentru décor, 350 ml frisca, 1 fundita mare (orice culoare), spray colorat pentru decorat (orice culoare), optional, bombonele sidefate (orice culoare)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190˚C. Se ung cu grasime 2 tavi rotunde, una de 20 cm diametru iar cealalata de 15 cm diametru.
Pentru blat, se bate untul cu zaharul. Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat. Se incorporeaza apoi crema de ciocolata cu alune de padure urmata de 100 ml lapte.Intr-un vas se amesteca faina cu cacaoa, cappuccino, praful de copt si un praf de sare. Ingredientele uscate se inglobeaza apoi in compozitia cu oua.Aluatul obtinut se imparte in cele 2 tavi si se da la copt 30-35 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Blaturile se lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema, se bate frisca apoi se incorporeaza ciocolata topita urmata de bomboanele M&M’s.
Pentru asamblare, se taie fiecare blat in jumatate, pe orizontala si se umplu cu crema preparata.Se aseaza tortul de 20 cm diametru pe o farfurie, se unge deasupra cu putina frisaca apoi se aseaza tortul de 15 cm diametru.Tortul se decoreaza cu frisca, se face cu spray colorat (optional), se presara cu bombonele sidefate apoi se aseaza in varf fundita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fundita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Sa va spun si de ce am ales tocmai o asa delicatesa gatita fara foc: 1. e foarte cald afara, iar

4 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se incalzeste cuptorul la 180 g C, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 2 forme de tort cu fundul

4 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 300 gr crema de ciocolata cu alune de padure
  • 100 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 50 gr praf de cappuccino cu vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 150 ml frisca
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • topita si racita
  • 200 gr bomboane M&M’s
  • Pentru décor
  • 350 ml frisca
  • 1 fundita mare (orice culoare)
  • spray colorat pentru decorat (orice culoare)
  • optional
  • bombonele sidefate (orice culoare)

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
TORT DE ANANAS CU SUS-N JOS