Pentru blat, se incinge cuptorul la 190⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 20 cm diametru.
Se bat galbenusurile cu zaharul, esentele si sarea pana cand devin pale la culoare.Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza.Se adauga laptele si se mixeaza pana la omogenizare.Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita si se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa aluatul sa se raceasca apoi se taie in jumatate pe orizontala.
Pentru sirop, se pun la fiert zaharul, apa si coniacul pana cand zaharul s-a dizolvat.Se insiropeaza cele 2 balturi de tort.
Pentru crema, se macina macul impreuna cu zaharul apoi se amesteca cu iaurtul, esentele si coniacul.
Pentru asamblare, se aseaza un blat pe o farfurie, se unge cu crema de mac si se aseaza deasupra celalalt blat.
Pentru glazura , se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie.Glazura obtinuta se toarna peste tort si se lasa sa stea pana cand se usca, aprox.30 minute.
http://lauradfood2.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii