1. Se incince cuptorul la 180°C.Se unge cu unt o tava rotunda pentru torturi.
2. Coaja rasa de lamaie se amesteca cu oul, untul/margarina, zaharul, faina si 1-2 lingurite de apa pana se obtine un aluat omogen.Se intinde aluatul pe suprafata de lucru, intr-un strat subtire.Se taie 3 cercuri de marimea tavii.
3. Pentru umplutura, se amesteca macul macinat cu oul si zaharul.Se adauga ciocolata rasa, stafidele, coaja de lamaie si migdalele.
4. Se aseaza unul din blaturi pe fundul tavii.Se intinde jumatate din umplutura pe blat, apoi se aseaza cel de-al 2-le blat.Se intinde si restul de umplutura si se acopera cu ultimul blat.
5. Se coace tortul aprox. 1 ora, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.Se aplica glazura de lamaie pe suprafata tortului, se lasa sa se intareasca putin, apoi se serveste.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii