autor:

brindusa

» » , Prajituri, Torturi

Tort cu mascarpone

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru blat, , * 6 oua, * 250 g zahar tos, * 250 g faina, * 1/4 lingurita praf de copt, * 1/4 lingurita sare, * 150 g unt nesarat, topit si racit, * 1 lingurita extract de vanilie, * 2 linguri de zahar topit pe foc in 2 linguri de apa, pentru sirop, , Ingrediente pentru crema :, , * 150 g ciocolata alba, facuta bucati, * 150 g ciocolata neagra, facuta bucati, * 3 galbenusuri, * 150 g zahar, * 60 g brandy (coniac), * 3 linguri vin alb, * 300 g branza mascarpone (sau 2 cutii), * 100 g alune sau migdale sau alune de padure pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Blatul:

1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici hartia si nici forma.
2. Incalzeste ouale (in coaja) in apa calda. Bate ouale cu zaharul cu mixerul pentru 15 minute (da, 15!) pana cand isi tripleaza volumul si spuma ramane ferma pe tel.
3. Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Trece-le printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase. Adauga-le in oua si amesteca cu mixerul la nivel mediu- mic, pentru 30 secunde. Amesteca untul cu vanilia si adauga in amestec la fel cum ai adaugat faina.
4. Pune amestecul in forma si coace 30- 40 minute. Ca sa vezi daca blatul e copt baga o scobitoare in mijloc. Daca ea iese curata, inseamna ca e gata. Daca pe scobitoare ramane coca, mai lasa 5 minute si incearca din nou.
5.Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 5 minute, dupa care scoate-l din forma si lasa-l sa se raceasca pe un gratar (metalic sau din lemn).
6.Scobeste din mijlocul blatului, ca sa faci loc pentru crema. Ai grija sa lasi marginile inalte, ca sa nu curga crema. Unge cu sirop blatul

Crema:

1. Topeste ciocolata alba si neagra in castroane separate, la baia de abur
2. Bate galbenusurile impreuna cu zahar, brandy si vin la abur (deasupra unei craticioare in care fierbe apa) pana cand are consistenta unei smantani mai groase.
Imparte in mod egal in cele doua castroane cu ciocolata.
3.In ciocolata inca calda imparte mascarpone in mod egal (eu am pus mai mult in crema neagra!) si amesteca bine. Mascarpone trebuie sa se incorpereze uniform, sa nu mai fie cocoloase. Daca nu reusesti, pune castronul putin pe aburi si amesteca incet. Crema va deveni fina. Lasa la racit, apoi la frigider pana se intareste putin (20 min).
4.Cu lingura pune globuri din fiecare crema alternativ, pe blat. Cu ajutorul unei scobitori uneste-le si fa forme geometrice. Unge cu crema exteriorul blatului si orneaza cu alune prajite uscat (fara ulei) si sfaramate putin. Lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a-l servi.

Alte retete interesante puteti gasi pe blogul meu http://brindusascheaua.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu mascarpone si lamaie

Tort cu mascarpone si lamaie

Blatul: frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le batem spuma cu cealalta

3 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Minunat!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    Cred ca este un deliciu

Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • * 6 oua
  • * 250 g zahar tos
  • * 250 g faina
  • * 1/4 lingurita praf de copt
  • * 1/4 lingurita sare
  • * 150 g unt nesarat
  • topit si racit
  • * 1 lingurita extract de vanilie
  • * 2 linguri de zahar topit pe foc in 2 linguri de apa
  • pentru sirop
  • Ingrediente pentru crema :
  • * 150 g ciocolata alba
  • facuta bucati
  • * 150 g ciocolata neagra
  • facuta bucati
  • * 3 galbenusuri
  • * 150 g zahar
  • * 60 g brandy (coniac)
  • * 3 linguri vin alb
  • * 300 g branza mascarpone (sau 2 cutii)
  • * 100 g alune sau migdale sau alune de padure pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
Salata Tzatziki

Salata Tzatziki

Inainte de a face salata trebuie sa pregatesti putin iaurtul, pentru ca la noi nu se gaseste iaurt

6 voturi    8 comentarii
30 min
Salate de legume

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Minunat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Ora 12