autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu menta

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, 5 ouă, 200 g zahăr, 1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker, 125 ml ulei, 125 ml apă, 220 g făină, 30 g Cacao Dr. Oetker, 1 plic Praf de copt cu şofran Dr. Oetker, , Pentru cremă:, 500 ml smântână dulce( frisca), 30 g zahăr pudră, 2 linguriţe Cacao Dr. Oetker, 2 linguriţe Esentă de mentă Dr. Oetker., , Pentru decor:, 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker, 150 ml lapte rece, câţiva fulgi de ciocolată, câteva foi de mentă, , Pentru sirop, 100 ml apă, 100 g zahăr, 10 g Cacao Dr. Oetker, 1 linguriţă Esenţă de cafea Dr. Oetker

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

12 voturi

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am batut bine cu mixerul pina s-au albit, apoi am adaugat putin cate putin apa si uleiul, ca la maioneza aproape.
Faina , cacaoa si praful de copt le-am amestecat bine , apoi le-am presarat peste galbenusurile mixate, putin cate putin pina am incorporat toata faina.Omogenizam.
Albusurile le-am batut cu putina sare apoi ,cu grija le-am incorporat in blatul cu cacao.
O forma de tort cu pereti detasabili o ungem cu unt si o presaram cu faina.In ea vom rasturna blatul de tort si il vom pune la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , aproximativ 45 de minute.Facem proba cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.
Am batut smantana bine cu mixerul vreo 15 minute,am adaugat zaharul pudra, cacaoa si esenta de menta.
Taiem blatul racit in trei foi , apoi il insiropam cu siropul facut din apa pusa la fiert cu zaharul , la care am adaugat apoi cacaoa si esenta de cafea( l-am lasat la racit bineinteles).
Pe blatul pe care l-am ales pentru tort asezam prima foaie de tort si o insiropam bine apoi punem 1/3 din crema.Peste asezam a doua foaie , o insiropam si pe aceasta si asezam 1/3 crema si deasupra asezam a treia foaie de tort pe care o insiropam. Cu crema ramasa ungem marginea si suprafata tortului.Dupa ce este gata umplut tortul, il dam o ora la rece la frigider.
Preparam frisca asa cum scrie pe plicul cu Spuma cu gust de frisca Dr Oetker , dupa care ornam tortul cu frisca, fulgi de cacao si foi de menta.
Dam tortul gata ornat la rece pentru cateva ore.Eu l-am lasat pina a doua zi cand l-am taiat intr-un cadru festiv. A fost ziua de nastere a maicutei mele dragi, careia i-am dedicat acest savuros tort.
Incercati sa il preparati si nu veti regreta, are un gust minunat.....!
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu inghetata de cacao si menta

Tort cu inghetata de cacao si menta

Blat: Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia

13 voturi    13 comentarii
5h
Prajituri
Tort cu menta și cremă de mascarpone

Tort cu menta și cremă de mascarpone

Minunată combinația de mentă+cioco+portocală....cu adevărat delicios, vă asigur..:) Amestecăm

3 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Sunteti o maestra a bucatariei.Felicitari!Eu sunt abia la inceput.

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Foarte bun si arata in asa fel ca nu poti refuza un rasfat racoros !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Vreau o felie Sidy, stiu ca e delicios!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Super, Sidy!!!Ador menta , asa ca voi salva reteta ta si o voi prepara.Eu am facut o placinta cu spanac pentru astazi, am si postat-o, mi-a iesit bine, la fel ca Spanakopita grecilor...

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Nu stiam ca exista in comert esenta de menta... Imi place mult ciocolata neagra cu menta... Am salvat reteta, trebuie sa o fac neaparat.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Cu menta yumi,yumi, neaparat servesc o felie :). E delicios !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Un desert delicios , racoros si rafinat ... Nota 10 cu feliciari...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Arata minunat! Multa sanatate mamei tale, sa-i mai faci multe torturi speciale!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apă
  • 220 g făină
  • 30 g Cacao Dr. Oetker
  • 1 plic Praf de copt cu şofran Dr. Oetker
  • Pentru cremă:
  • 500 ml smântână dulce( frisca)
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe Cacao Dr. Oetker
  • 2 linguriţe Esentă de mentă Dr. Oetker.
  • Pentru decor:
  • 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker
  • 150 ml lapte rece
  • câţiva fulgi de ciocolată
  • câteva foi de mentă
  • Pentru sirop
  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 10 g Cacao Dr. Oetker
  • 1 linguriţă Esenţă de cafea Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

COMY.M. (Chef de cuisine)

Sunteti o maestra a bucatariei.Felicitari!Eu sunt abia la inceput.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere