autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Tort cu mere

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
Aluat:, 100 g făină, 50g amidon(o budincă de cacao), 1 linguriţă de praf de copt, 100 g zahar, 1 plic de zahăr vanilat, 75 g de unt/margarină, 3 ouă, un vârf de cuţit de sare, 1 kg de mere, Cremă:, 300g de smăntănă groasă, 100g de iaurt, 2 ouă, 1 linguriţă cu vârf de scorţişoară, zahăr pudră pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se încălzeşte cuptorul.
Se curăţă merele şi se taie felii foarte subţiri.
Se amestecă ingredientele uscate separat: făina, budinca, sarea, praful de copt.
Se amestecă bine margarina moale, ouăle, sarea, zahărul şi vanilia.Se pun ingredientele uscate peste amestecul moale si se amestecă bine.
Se unge o tavă rotunda înaltă(care are partea de jos detaşabilă) cu margarină şi făină. Se pune aluatul întins egal.
Peste el se pun feliile de măr şi se coc cam 35-40 de minute.
Se pune tava rotundă într-o tavă dreptunghiulară să se poată manevra mai uşor.
Apoi se toarnă crema şi se mai coace cam 30-40 de minute, păna devine rumenă pe deasupra.
Se lasă să se răcească şi se poate pudra cu zahăr. Eu nu am pus că merele erau dulci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de mere cu frisca si blat de orez.

Tort de mere cu frisca si blat de orez.

Intai trebuie fiert orezul circa 20-25 de minute,la o cana de orez punem 3 cani de apa.Dupa ce l-am

32 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort rapid cu mere

Tort rapid cu mere

Se bat 4 albusuri cu zaharul si praful de sare pana se face spuma. Se aduga galbenusurile treptat,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 24 mai 2010

    Trebuie sa fie gustoasa.

  • Fara foto

    Sidy , 17 mai 2010

    Cu siguranta ca este delicios ! Pacat ca nu ai pus mai multe poze....sau macar o sectiune.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Cred ca e gustos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Cred ca este foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g făină
  • 50g amidon(o budincă de cacao)
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 75 g de unt/margarină
  • 3 ouă
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 kg de mere
  • Cremă:
  • 300g de smăntănă groasă
  • 100g de iaurt
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă cu vârf de scorţişoară
  • zahăr pudră pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

maria mihalache

Trebuie sa fie gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri choco-choco