autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Tort cu mere

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
Aluat:, 100 g făină, 50g amidon(o budincă de cacao), 1 linguriţă de praf de copt, 100 g zahar, 1 plic de zahăr vanilat, 75 g de unt/margarină, 3 ouă, un vârf de cuţit de sare, 1 kg de mere, Cremă:, 300g de smăntănă groasă, 100g de iaurt, 2 ouă, 1 linguriţă cu vârf de scorţişoară, zahăr pudră pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se încălzeşte cuptorul.
Se curăţă merele şi se taie felii foarte subţiri.
Se amestecă ingredientele uscate separat: făina, budinca, sarea, praful de copt.
Se amestecă bine margarina moale, ouăle, sarea, zahărul şi vanilia.Se pun ingredientele uscate peste amestecul moale si se amestecă bine.
Se unge o tavă rotunda înaltă(care are partea de jos detaşabilă) cu margarină şi făină. Se pune aluatul întins egal.
Peste el se pun feliile de măr şi se coc cam 35-40 de minute.
Se pune tava rotundă într-o tavă dreptunghiulară să se poată manevra mai uşor.
Apoi se toarnă crema şi se mai coace cam 30-40 de minute, păna devine rumenă pe deasupra.
Se lasă să se răcească şi se poate pudra cu zahăr. Eu nu am pus că merele erau dulci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
tort cu mere si crema de zahar ars

tort cu mere si crema de zahar ars

se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa

32 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

79 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 24 mai 2010

    Trebuie sa fie gustoasa.

  • Fara foto

    Sidy , 17 mai 2010

    Cu siguranta ca este delicios ! Pacat ca nu ai pus mai multe poze....sau macar o sectiune.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Cred ca e gustos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Cred ca este foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g făină
  • 50g amidon(o budincă de cacao)
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 75 g de unt/margarină
  • 3 ouă
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 kg de mere
  • Cremă:
  • 300g de smăntănă groasă
  • 100g de iaurt
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă cu vârf de scorţişoară
  • zahăr pudră pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

maria mihalache

Trebuie sa fie gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
MELCISORI CU LAPTE