Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu morcovi si crema de branza

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • un borcanel piure de mere ( eu am folosit piure de mere si mango, se gaseste la DM, dar daca nu gasiti, puteti sa inlocuiti cu o cana de ulei)
  • 2 cani zahar
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 2 cani faina
  • un praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un vf de cutit de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 morcovi mari razaliti
  • 1 cana fulgi de cocos
  • o cana nuci maruntite
  • o esenta de vanilie
  • o cana ananas maruntit
  • Ingrediente pt crema:
  • 500 gr branza (eu am folost branza de vaci de la Pilos, insa puteti folosi si philadelfia)
  • 200 ml frisca lichida
  • zahar pudra (depinde cat de dulce doriti sa fie crema)
  • esenta de lime
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise.

Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie de copt, iar dupa ce le-am umplut in mod egal cu compozitia, le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana au trecut testul scobitorii.

Pt crema: am batut frisca, cu zaharul pudra.

Intr-un bol separat am pus branza, esenta de lime si coaja rasa de lamaie, adaugand cate o lingura de frisca si amestecand usor.

Asamblate tort: dupa ce blaturile s-au racit, am pus frumos un strat generos de crema intre fiecare blat, dupa care am imbracat tortul in aceeasi crema de branza, si fulgi de cocos ( tot la DM i-am gasit) si putina nuca tocata.

Spor la prajiturit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise