1. Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
2. Pentru blat, amesteca nucile macinate cu faina si un praf de sare.Bate ouale cu zaharul si vanilia, cu mixerul, pana cand telul mixerului va lasa urme la ridicarea acestuia, aprox. 6 minute.Inglobeaza amestecul cu faina in 2 transe, apoi toarna compozitia obtinuta in tava.
3. Da blatul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca 15 minute in tava, apoi scoate-l din tava si lasa-l sa se raceasca complet.
4. Pentru crema, prepara pudding-ul cu 250 ml lapte comform instructiunilor de pe ambalaj (fara a mai adauga zahar in plus).Adauga mierea si amesteca.Strecoara pudding-ul intr-un alt vas, apoi adauga vinul si vanilia si amesteca.Lasa pudding-ul sa se raceasca, apoi adauga untul/margarina, cate o lingura pe rand, amestecand bine.Amesteca nucile macinate cu zaharul, apoi adauga-le la pudding, amestecand pana la omogenizare.
5. Pentru asamblare, taie blatul in jumatate, pe orizontala.Unge primul blat cu gem de caise, apoi intinde ¾ din crema de pudding preparata.Aseaza deasupra celalat blat , apoi intinde crema ramasa peste intreg tortul.Decoreaza tortul cu jumatati de nuci la suprafata si nuci tocate pe marginile tortului, apoi da tortul la rece pana este gata de servit.
Eu am decorat tortul cu pasta facuta din jeleuri topite amestecate cu zahar pudra.Tortul l-am facut pentru aniversarea de casatorie a parintilor mei :)
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii