autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru blat, •100 gr nuci, macinate, •100 gr faina, •Un praf de sare, •7 oua, •140 gr zahar tos, •1 lingurita esenta de vanilie, Pentru crema, •250 ml lapte, •1 plic pudding de vanilie, •125 gr miere, •25 ml vin rosu, •1 lingurita esenta de vanilie, •150 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, •200 gr nuci, macinate, •130 gr zahar pudra, •2-3 linguri gem de caise

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
2. Pentru blat, amesteca nucile macinate cu faina si un praf de sare.Bate ouale cu zaharul si vanilia, cu mixerul, pana cand telul mixerului va lasa urme la ridicarea acestuia, aprox. 6 minute.Inglobeaza amestecul cu faina in 2 transe, apoi toarna compozitia obtinuta in tava.
3. Da blatul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca 15 minute in tava, apoi scoate-l din tava si lasa-l sa se raceasca complet.
4. Pentru crema, prepara pudding-ul cu 250 ml lapte comform instructiunilor de pe ambalaj (fara a mai adauga zahar in plus).Adauga mierea si amesteca.Strecoara pudding-ul intr-un alt vas, apoi adauga vinul si vanilia si amesteca.Lasa pudding-ul sa se raceasca, apoi adauga untul/margarina, cate o lingura pe rand, amestecand bine.Amesteca nucile macinate cu zaharul, apoi adauga-le la pudding, amestecand pana la omogenizare.
5. Pentru asamblare, taie blatul in jumatate, pe orizontala.Unge primul blat cu gem de caise, apoi intinde ¾ din crema de pudding preparata.Aseaza deasupra celalat blat , apoi intinde crema ramasa peste intreg tortul.Decoreaza tortul cu jumatati de nuci la suprafata si nuci tocate pe marginile tortului, apoi da tortul la rece pana este gata de servit.
Eu am decorat tortul cu pasta facuta din jeleuri topite amestecate cu zahar pudra.Tortul l-am facut pentru aniversarea de casatorie a parintilor mei :)

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu capsuni si nuca de cocos

Tort cu capsuni si nuca de cocos

Preincalziti cuptorul la 180 grade (la foc potrivit). Tapetati o forma de 26 cm cu hartie de copt.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de nuca si ness

Tort cu crema de nuca si ness

Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza, pana se intaresc(ca o bezea). Se

9 voturi    1 comentariu
3h 50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Deicios ca de obicei

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    un deliciu!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Extraordinar de frumos realizat.Cred ca a fost o surpriza placuta pentru parintii tai,iar de gustos...nu mai vorbim. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      O prezentare pe masura!!!

    • Fara foto

      ella , 31 decembrie 2009

      ce fel de jeleuri ai folosit si ce cantitate?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Frumos ornat,felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      si eu prepar blatul de nuca si pun si praf de copt (se umfla si il tai in 3 parti

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      si cum ai preparat jeleu cu zaharul ? ca este foarte interesant

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Minunat tortul tau, felicitari !

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Vreau si eu sa incerc reteta asa ca o salvez. Felicitari,Laura!Foarte frumos.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      arataa super,felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Arata minunat si cred ca este foarte,foarte gustos...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Mmmmmmmmm vreau si eu o portie!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • •100 gr nuci
  • macinate
  • •100 gr faina
  • •Un praf de sare
  • •7 oua
  • •140 gr zahar tos
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema
  • •250 ml lapte
  • •1 plic pudding de vanilie
  • •125 gr miere
  • •25 ml vin rosu
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •150 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • •200 gr nuci
  • macinate
  • •130 gr zahar pudra
  • •2-3 linguri gem de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Deicios ca de obicei

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Prajitura cu capsuni si branza proaspata