autor:

Timea

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort cu nuca si cafea

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, - 4 oua, - 8 linguri zahar, - 6 linguri faina, - 6 linguri nuca macinata, - 2 lingurite cu varf cacao, - 4 linguri apa, - 1/2 plic praf de copt, - un varf de sare, Pentru crema:, - 250 gr unt nesarat de 85%grasime, - 125 gr zahar pudra, - 2 lingurite cacao, - 2 lingurite cafea nes dizolvate intr-o lingura de apa calda si lasata la racit, - 2 lingurite cappuccino, - 2 esente rom Dr. Oetker, Pentru sirop:, - 100 ml cafea slaba indulcita, Pentru glazura:, - 100 gr ciocolata neagra, - 50 gr unt, Si nuca macinata pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient.
Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La final adaugam si nuca folosind tot spatula.
Turnam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt (de 26 cm in cazul meu) si dam la cuptorul preincalzi la foc potrivit timp de 30-35 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Pentru crema: mixam bine untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam pe rand restul ingredientelor: cacaoa, cappuccino, cafeaua nes si cele 2 esente de rom. Mixam bine pana obtinem o crema super cremoasa.
Blatul racit il taiem in trei. Insiropam usor fiecare foaie si ungem cu crema. Lasam crema si pentru a imbraca tortul. Nivelam frumos apoi presaram nuca deasupra si de jur imprejur.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul.
Ornam dupa pofta inimii lasand sa curga glazura si pe margini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu struguri si fructe de padure

Tort cu struguri si fructe de padure

Mod de preparare blat: Mixati ouale intregi cu zaharul pana ce devin ca o crema si isi tripleza

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi
Tort caramel cu fundite de ciocolata

Tort caramel cu fundite de ciocolata

Pregatim blatul, care poate fi facut si cu o seara inainte. Albusurile le batem spuma tare cu un

20 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Stativa , 14 noiembrie 2015

    Da , o sa-l incerc cat mai curand !

  • Fara foto

    Maria Voicu , 01 septembrie 2014

    pare delicios o sa-l incerc si eu cat de curand

  • Timea

    Timea (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Multumesc!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      In ce hal de bine arata!!!Felicitari!!

    • Fara foto

      Aurelia Neagu , 21 septembrie 2013

      O bunatate de tort !!!!!!!

    • Fara foto

      Liliana Iacob , 21 septembrie 2013

      o bunatate de tort

    • Fara foto

      Elenarodica Brandusa , 20 septembrie 2013

      Super tortul!

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 20 septembrie 2013

      Multumesc !

    • Fara foto

      Sandra Jimenez , 20 septembrie 2013

      jhh

    • Crina

      Crina (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2012

      O am in cuptor acuma...dupa ce-i gata zic daca-i buna dar cred ca va iesii delicioasa.....Arata ca-n reviste... Multumesc de reteta...

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2012

      Felicitari ! Arata super !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri nuca macinata
  • - 2 lingurite cu varf cacao
  • - 4 linguri apa
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - un varf de sare
  • Pentru crema:
  • - 250 gr unt nesarat de 85%grasime
  • - 125 gr zahar pudra
  • - 2 lingurite cacao
  • - 2 lingurite cafea nes dizolvate intr-o lingura de apa calda si lasata la racit
  • - 2 lingurite cappuccino
  • - 2 esente rom Dr. Oetker
  • Pentru sirop:
  • - 100 ml cafea slaba indulcita
  • Pentru glazura:
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr unt
  • Si nuca macinata pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Timea (Chef de cuisine)

Multumesc!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat